Sygeplejerske: Sygehusene er skåret alt for hårdt

1.422 sygeplejersker pendler hver dag fra Region Sjælland til Region Hovedstaden for at arbejde. Winnie Nikolajsen er en af dem, der har valgt at sige fra

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Præcisering: Efter indslaget er blevet sendt, er TV ØST blevet gjort opmærksom på, at tallet, som vi næver i indslaget; 1422 sygeplejersker, der pendler fra Region Sjælland til Region Hovedstaden, er fra 1. januar 2015. Det er de seneste tal fra Danmarks Statistik.

- De har ganske enkelt ikke bare skåret for hårdt, de har skåret benene af regionens sygehuse. Sådan siger sygeplejerske Winnie Nikolajsen til TV ØST tirsdag. 

Winnie Nikolajsen valgte for to år siden at sige sit job på som sygeplejerske på Næstved Sygehus, selvom hun bor i byen.  Det skete efter en stor omstrukturering for tre år siden, og da hun havde forsøgt at give den nye ordning en chance, valgte hun og flere andre kollegaer at sige fra. 

- Jeg har oplevet at jeg er kommet hjem og har kastet op efter en vagt. Jeg har vågnet med koldsved. Der er for få på arbejde, der er omstruktureringer, der er klokker, der bimler og bamler, og når man kommer hjem, kan man ikke se sig selv i øjnene, fordi man ganske ved, at man ikke har levet op til den etik og det værdisæt, vi lærte på sygeplejerskeskolen, siger Winnie Nikolajsen i dag. 

Winnie Nikolajsen har fået tilbudt andre jobs i regionen, men hver gang hun har forhandlet med en ny mulig arbejdsgiver, har svaret været det samme.

- De vil rigtigt gerne have mine kompetancer, men de vil ikke betale for dem. Samtidig vil de heller ikke give mig et kompetanceløft i form af efteruddannelse, der er ganske enkelt ikke råd til faglig udvikling, siger hun. 

Hos Dansk Sygeplejeråd genkender kredsnæstformand Søren Petersen udemærket Winnie Nikolajsens oplevelser.

- Det er jo også det, vi hører fra medlemmerne. Der er uro, der er omrokeringer, og folk kan ikke få efteruddannelse. Samtidig så er der så travlt på afdelingerne, at medlemmerne dårligt tør se patienter og pårørende i øjenene, siger Søren Petersen. 

Winnie Nikolajsen arbejder nu som sygeplejerske i Glostrup kommune. Hver morgen sætter hun sig i sin bil kl. 05.30 og pendler ind til hovedstaden. Det betyder ikke bare 3.000 kr. mere i løn om måneden, det betyder også at hun får kompetanceløft og ledelsesopbakning. 

-  Det betyder ganske enkelt, at jeg har fået arbejdsglæden tilbage, siger Winnie Nikolajsen. Jeg har fået lovning på at jeg kan blive ved med at få efteruddannelse og det vil jeg ikke sige nej tak til, da jeg gerne vil blive ved med at udvikle mig både som menneske og som sygeplejerske. 


Nyhedsoverblik