Sygehuschef: Vi er kede af sag om voldtægter

Direktøren på Slagelse Sygehus, Vagn Bach, er ked af sag om voldtægter på sygehuset. Men han tror ikke, man kunne gøre det anderledes som sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En tidligere overlæge på Slagelse Sygehus blev tirsdag dømt skyldig i at have voldtaget en reservelæge flere gange – blandt andet på deres fælles arbejdsplads.

Dommen blev anket på stedet, og direktøren på Slagelse Sygehus, Vagn Bach, vil derfor ikke kommentere på enkeltdelene i dommen. Han lægger dog ikke skjul på, at de helst ville være sagen foruden.

- Dommen er, som den er. Den vil jeg ikke kommentere på, også fordi jeg ikke selv har læst den. Men vi er kede af sagen. Det er klart, siger Vagn Bach til TV ØST.

 

160106_Slagelse_Sygehus_2.jpg
Læs også
Overlæge voldtog kvindelig reservelæge på Slagelse Sygehus
160106_Slagelse_Sygehus_2.jpg
Læs også
Overlæge voldtog kvindelig reservelæge på Slagelse Sygehus

 

Svært at undgå i store virksomheder

Vagn Bach ønsker ikke at kommentere på den konkrete sag, men mener generelt ikke, at der er et specielt problem på Slagelse Sygehus.

- Vi tænker jo hele tiden på, hvordan vi kan gøre tingene bedre – men jeg kan ikke se store tiltag nu, uden at vi skulle begynde at overvåge folk. Og det er en dårlig løsning, siger han.

- Vi er en stor virksomhed med 3.000 ansatte, og jeg tror ikke, at det her er et problem som står alene, eller som i særlig grad knytter sig til sygehusverdenen. Det er en risiko i alle store organisationer, siger han til TV ØST.

Sikrer mulighed for at råbe op

Han understreger, at man allerede i dag har en praksis på sygehuset, der skal gøre det lettere at sige stop op, hvis man udsættes for upassende forhold på arbejdspladsen.

- Vi har en åbenhedspolitik, hvor folk der har det ene eller andet problem altid kan henvende sig til deres leder eller tillidsmand, for at gøre opmærksom på problemer. Og i så ekstreme sager som denne er politiet jo altid en mulighed, siger Vagn Bach.

Han siger samtidig, at man internt gør meget for at undgå konflikter mellem ledere og ansatte på sygehuset.  

- Vi gør meget ud af at sige til vores ledere, at de ikke må gøre noget, der kan misforstås som sexchikane, eller tilsvarende former for forulempelse, siger han.


Nyhedsoverblik