Politisk arbejde også med i sagen

Det politiske arbejde er blandet ind i sagen mod den betjent, der er sigtet for at have ladet en fængslet mand se sit barn blive født via en mobil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Der er ikke noget usædvanligt eller ulovligt i, at en betjent har taget del i en stor livsbegivenhed for en indsat, og på den måde har ladet en indsat se sit barn blive født via en mobilforbindelse.

Sådan siger den suspenderede politibetjent Linda Sommer, der skal i retten som en følge af handlingen.

- Jeg har været anklager for politiet i mange år, og jeg mener ikke, at mine handlinger er ulovlige. Det er helt normalt at politiet støtter op omkring de indsatte, hvis der er store begivenheder i deres liv. Vi skal jo behandle de indsatte som mennesker, siger Linda Sommer til TV ØST.

Hun har aldrig tidligere hørt om lignende sager, selvom hun har arbejdet som anklager for politiet. Og hun får samtidig fuld opbakning fra kollegerne i sagen, der mener, at hun har handlet helt normalt i situationen.

Politisk arbejde indgår i sagen

Sagen startede sidste sommer, da hun en aften havde en opgave, hvor hun var kontrollant for de indsatte i arresten i Maribo. Her lov hun en indsat følge sit barn blive født på et nærliggende hospital via en kameramobil.

Hun er dog bekymret over sagen, da hun via en aktindsigt har fundet ud af, at hendes politiske arbejde som byrådspolitiker i Lolland Kommune for De Konservative også fylder i sagens papirer.

- Jeg synes det er interessant, at fokus er på mit politiske virke – og ikke på mit arbejde som politibetjent. Det er mærkeligt, at mit politiske arbejde skal blandes ind i denne sag. Jeg har gjort det her som betjent og ikke som politiker, fastslår Linda Sommer.

Politidirektør tavs i sagen

Sagen mod Linda Sommer kom til offentlighedens kendskab torsdag via en artikel i avisen BT.

- Det har været en lidt urolig dag, siger Linda Sommer. Hun var i forvejen rystet over sagen, og går til samtaler med en psykolog for at håndtere presset.

TV ØST har forgæves forsøgt at få en kommentar til sagen fra politidirektøren hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lene Frank. En ansat ved hendes kontor oplyser dog, at hun ikke vil udtale sig, fordi den er overgået til statsadvokaten.


Nyhedsoverblik