Styrelse kritiserer Køge Sygehus efter sag om sovemedicin

Sygehusledelsen på Køge Sygehus handlede kritisabelt i sagen, hvor personalet gav patienter bedøvende medicin på grund af travlhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ledelsen på Køge Sygehus og ledelsen på afdelingen for anæstesiologi håndterede ikke sagen om for meget bedøvelse til patienter ordentligt.

Det slår Styrelsen for Patientsikkerhed fast, fremgår det af en aktindsigt DR P4 Sjælland har fået.

Sagen handler om, at personalet på intensivafdelingen gav respiratorpatienter for meget bedøvende medicin, fordi de havde for travlt og var nødt til at se til andre patienter.

Det fik styrelsen til at åbne en tilsynssag mod sygehuset. Den var nemlig ikke tilfreds med de oplysninger, som Køge Sygehus viderebragte, og den kritik fastholder de altså nu i et brev til sygehuset.

Sophie Løhde
Læs også
Styrelse indleder tilsynssag mod Køge Sygehus
Sophie Løhde
Læs også
Styrelse indleder tilsynssag mod Køge Sygehus

Sygeplejersker frikendt for ansvar

I samme brev fremgår det også, at sygeplejerskerne på intensivafdelingen er blevet frikendt for ansvar. Ansvaret ligger alene hos ledelsen.

Sygehus- og afdelingsledelsen har frem til 14. december til at gøre indsigelse mod afgørelsen. Derfor ønsker hverken Styrelsen for Patientsikkerhed eller Region Sjælland at udtale sig til DR Sjælland på nuværende tidspunkt.

Vaske hænder
Læs også
Tidspres betyder dårlig hygiejne på Køge Sygehus
Vaske hænder
Læs også
Tidspres betyder dårlig hygiejne på Køge Sygehus

 


Nyhedsoverblik