Studerende strømmer til ny uddannelse i Næstved

I denne uge starter 8900 unge deres studier. I Næstved er uddannelsen til administrationsbachelor så populær, at den tiltrækker unge fra hele Sjælland

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På University College Sjælland i Næstved er de kommende administrationsbachelorer i fuld gang på denne første dag efter sommerferien. Uddannelsen er en af dem, som har oplevet den største stigning i antallet studerende.

Anne Marie Waleu er lige startet på femte semester, og første dag efter ferien starter lige på og hårdt med valgfaget politisk betjening.

Tidligere spindoktor ved tavlen

Ved tavlen forklarer SF's tideligere spindoktor på Christiansborg, Torben Kastrup, hvordan politikere og embedsfolk samarbejder. Det er kendetegnende for undervisernes profil , at de har praktisk erfaring, og de studerende peger på det som hovedårsagen til, at uddannelsen er så populær, at den i år har optaget 36 procent flere studerende:

- Underviserne er folk der har været ude at arbejde. De kender til de steder, hvor vi kommer ud, når vi engang skal have et job, sig Anne Marie Waleu, der netop er begyndt på sit tredje år på uddannelse.

Praktik som del af uddannelsen

Sidste år startede, der 110 studerende på uddannelse, og i år skal uddannelsen tage i mod hele 140 nye studerende. Det, at de studerende får et fire måneders praktikforløb på f.eks. statslige eller kommunale arbejdspladser gør, ifølge de studerende, at den tiltrækker folk, der måske ikke har tålmodighed til en længere universitetsuddannelse.

- Det er jo fantastisk for det betyder, at vi er ved virkelig at etablere os som uddannelse, selvom vi jo kun har været her i tre år, sigerunderviser og praktikvejleder Peter Joensen.

Udlændingestyrelsen kan give lokale job

Det er først til vinter, at de første studerende efter tre og et halvt år med uddannelse og praktik skal ud og finde job. Måske kan de blive i byen, for da regeringen valgte at rykke en række styrelser ud af hovedstaden, sendte den Udlændingestyrelsen til Næstved. 

Styrelsen skal til at bygge nyt lige ved stationen i Næstved, og dermed kommer der en stor arbejdsplads til byen, som har brug for folk der er uddannet i offentlig administration:

- Vi har været heldige at få Udlændingestyrelsen herned, og det er jo 400 arbejdspladser, der rykker til byen, så det bliver jo et spændede miljø her omkring stationen, siger Næstveds socialdemokratiske borgmester Carsten Jensen.

Nyt campus på vej

Et par hundrede meter fra den nye udlændingestyrelse bygger University College Sjælland sammen med VUC et helt nyt campus. Det betyder, at de studerende på Administrationsbacheloruddannelsen kommer til at ligge helt tæt på det, der kan blive deres kommende arbejdsgiver.

Anne Marie Waleu bor i Hedehusene ved København, og hun ville være klar på at rykke syd på, hvis der kom et job til hende i udlændingestyrelsen.

- Det ville jeg helt klart, siger hun.

Det nye campus i Næstved forventes at stå klar i soomeren 2018, mens udlændingestyrelsen først forventes at flytte endeligt til Næstved om tre år

 


Nyhedsoverblik