Studerende strømmer til Slagelse og trækker tilflyttertallet op

Antallet af nye borgere i Slagelse stiger, og det skyldes ifølge kommunen selv de nye studerende, som strømmer til byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De studerende har fået øjnene op for provinsens mange herligheder og flytter til Slagelse.  

Det er en stor del af forklaringen bag den positive udvikling i befolkningstallet, som Slagelse Kommune for tiden oplever. 

Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Med 561 nettotilflyttere det seneste år overgås den sydvestsjællandske kommune kun af Aalborg og Aarhus, når det handler om at tiltrække nye borgere. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Det er rart at se, at selv om mange søger mod København, så er der også flere og flere unge, som efterspørger noget andet. I Slagelse har vi gode og relativt billige studieboliger centralt i byen og grønne områder lige om hjørnet. Det ved vi, at de studerende efterspørger, udtaler Stén Knuth (Venstre).

Satser målrettet på uddannelse og attraktivt studiemiljø

På trods af, at der henover foråret og sommeren er kommet 120 nye studieboliger i Slagelse, så er der fortsat venteliste på studieboliger, og boligselskabet FOB forventer også, at de næste 100 studieboliger, der netop er sendt ud til ventelisten, er udlejet til 1. oktober.

Ifølge borgmesteren satser Slagelse Kommune derfor målrettet på uddannelse og et attraktivt studiemiljø midt i byen.


Nyhedsoverblik