Store prisstigninger plager pendlerne - nu kæmper kommunen for en løsning

Stevns Kommune opfordrer Movia til at indføre ens priser på togbilletter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kan måske snart blive billigere for pendlerne på Stevns at rejse med toget.

Stevns Kommune mødtes nemlig onsdag med trafikselskabet Movia for at diskutere de prisstigninger, som trådte i kraft i januar 2017, og sidenhen har ramt pendlerne i Stevns Kommune hårdt.

- Vi gør, hvad vi kan for at forbedre transportforholdene for beboerne på Stevns, siger Anette Mortensen (V), borgmester i Stevns Kommune.

quote Hvis det bliver for dyrt at rejse med det offentlige, så overvejer man måske at flytte

Anette Mortensen (V), borgmester i Stevns Kommune

Den 1. januar 2017 gennemførte DSB, Metroselskabet og Movia den største reform af taksterne i kollektiv transport på Sjælland, Lolland, Falster og Møn siden 1970eren. Her blev Sjælland og øerne samlet i ét pendlingsområde med prissætning mellem enkeltbillet, rejsekort og pendlerkort. 

Movia
Læs også
Togpendlere får kompensation for dyrere togbilletter
Movia
Læs også
Togpendlere får kompensation for dyrere togbilletter

Den omfattende reform ramte især pendlerne på Stevns hårdt. Ved årsskiftet steg prisen for pendlere mellem Rødvig og København eksempelvis med 665 kroner om måneden. Altså en prisstigning på 48 procent.

Senere besluttede Folketinget dog at give pendlerne en kompensation for dyrere togbilletter og afsatte en pulje på 60 millioner kroner fra den 1. august 2018, og kompensationen ville automatisk blive indbetalt til de berørte passagerers NemKonto.

Kan få store konsekvenser for kommunen

Men det er ikke nok for Anette Mortensen og viceborgmester Steen S. Hansen (S), der sammen fremlagde kommunens synspunkter for Movia.

Hvis ikke priserne på togbilletter falder, kan det nemlig få store konsekvenser for kommunen, vurderer borgmesteren.

quote Vi er i forvejen hårdt ramt på vores vejnet, fordi vi kun har en vej ud af Stevns

Anette Mortensen (V), borgmester i Stevns Kommune

- Det har selvfølgelig en betydning for de pendlere, der bor på Stevns, at hvis det bliver for dyrt at rejse med det offentlige, så overvejer man måske at flytte et andet sted hen eller finde en anden form for transportmiddel, siger Anette Mortensen.

- Vi er i forvejen hårdt ramt på vores vejnet, fordi vi kun har en vej ud af Stevns, så hvis vi kan få de fleste over i toget, så bliver der bedre plads på vores veje, tilføjer hun.

Movia
Læs også
Store prisstigninger for pendlerne på Stevns
Movia
Læs også
Store prisstigninger for pendlerne på Stevns

Ved mødet lagde borgmesteren og viceborgmesteren især vægt på, at Movia skulle indføre ens priser på togbilletter.

- Vi mener, at bestyrelsen skal igangsætte en harmonisering af priserne på sammenlignelige rejser, siger Anette Mortensen.

Efter mødet med Movias bestyrelsen fik Stevns Kommune ifølge Anette Mortensen lovning på, at bestyrelsen vil vende tilbage med et skriftligt svar på deres oplæg.


Nyhedsoverblik