Storaktionærer vil sætte lokal bank til salg - men bestyrelsen er imod

Lollands Bank skal sælges, mener fem større aktionærer. Men bestyrelsen er imod de planer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lollands Bank kan inden længe blive opkøbt af et større pengeinstitut.

Fem større aktionærer, der tilsammen besidder mere end fem procent af bankens aktiekapital, har nemlig foreslået at sætte Lollands Bank til salg.

Derfor er aktionærerne i Lollands Bank blevet indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 27. november i Nakskov Teatersal, hvor de skal stemme om forslaget.

quote Vi bakker ikke op om det

Preben Pedersen, bestyrelsesformand i Lollands Bank

De fem storaktionærer hæfter sig især ved, at Lollands Bank de seneste år har fremvist gode resultater og derfor kan være et attraktivt opkøb for et større pengeinstitut. Hvis over 50 procent af aktionærerne stemmer for forslaget fra storaktionærerne ved den ekstraordinære generalforsamling, vil banken indlede en salgsproces.

Lollands Bank
Læs også
Lollands Bank præsenterer rekordresultat
Lollands Bank
Læs også
Lollands Bank præsenterer rekordresultat

Men forslaget møder modstand i bestyrelsen hos Lollands Bank.

- Vi bakker ikke op om det, siger bestyrelsesformand Preben Pedersen og tilføjer:

- Vi er faktisk helt enige i de argumenter, som de bruger. Vi er professionel ledet, vi leverer flotte resultater, og det er vi fuldstændig enige i. Men derfor mener vi ikke, at dette tidspunkt er det rette. Vi kan ikke sige, at det aldrig vil ske, men vi mener, at vi står så stærkt, at vi har ikke brug for det.

Trækker kunder fra de store banker

Lollands Bank investerer løbende i mere effektive it- og driftsformer og har netop lanceret en større markedsføringskampagne, som skal understøtte og styrke bankens position.

De fem storaktionærer

De fem aktionærer bag forslaget om at sælge Lollands Bank er:

  • NK Invest ApS
  • MH Invest ApS
  • Formue Nord Markedsneutral A/S
  • Jean Marcel Dühring
  • Hans-Jürgen Jensen Holding ApS

Kilde: Lollands Ban

Banken forventer desuden også fremover stærke årsresultater. Derfor frygter bestyrelsesformand Preben Pedersen, at en salgsproces vil medføre, at banken mister momentum, og at det mindsker den store lokale opbakning.

- Nede på Lolland og Falster er vi i øjeblikket den eneste tilbageværende lokale bank, og det har vi faktisk god vind af. Vi har meget lokal opbakning til vores bank, så vi får mange nye kunder, og det tror vi i stor udstrækning skyldes, at vi er en lokal bank. Vi får jo kunder fra de store banker, så det momentum vil gå tabt, siger Preben Pedersen.

udklip.jpg
Læs også
Hackere overtager banks hjemmeside: Udskifter den med italiensk kampskrift
udklip.jpg
Læs også
Hackere overtager banks hjemmeside: Udskifter den med italiensk kampskrift

Aktien i Lollands Bank handles på Fondsbørsen, og det står altid enhver aktionær frit at sælge eller købe bankens aktier.

Lollands Bank her mere end 27.000 kunder fordelt på filialer i Maribo, Nakskov, Nørre Alslev, Nykøbing Falster, Rødbyhavn og Vordingborg.


Nyhedsoverblik