Stor glæde over vindmøllestop

Beslutningen om at droppe Sejerøbugten som hjemsted for en havvindmøllepark skaber stor tilfredshed blandt beboere og sommerhusejere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der lød jubelråb langs hele Sejerøbugten, da nyheden tidligt tirsdag aften kom ud.

- Vi er meget glade for, at naturen og fornuften har vundet. Jeg tror, vi skal holde en stor grillfest, hvor vi fejrer sortanden, siger Søren Mark Jensen, som har sommerhus tæt ved stranden.

Det er netop på grund af den EU-beskyttede sortand, at forligskredsen bag Energiaftalen fra 2012, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, på et møde tirsdag blev enige om, at Sejerø Bugt trækkes fra udbuddet om 350 MW kystnære havvindmøller. 

Miljøundersøgelser viser, at det ikke kan udelukkes, at fuglebestanden i området vil lide skade.

- Det har været en lang og sej kamp, og det har været svært at trænge igennem til myndighederne og få indblik i deres behandling af sagen. Derfor er det skønt, at man nu skærer igennem på politisk nivaeu, så vi bevarer det flotte landskab, lyder det fra sommerhusejeren, der sammen med 2000 fastboende og sommerhusejere har protesteret mod vindmølleplanerne.

Andre toner lyder fra det radikale byrådsmedlem, Jeppe Hedegaard Sørensen. Han havde gerne set vindmøller ved Sejerøbugten.

- Det havde givet job og beskæftigelse omkring Kalundborg, og så havde det signaleret i Kalundborg Kommune, at der var opbakning fra Sejrø, som ville blive nærmeste nabo til vindmøllerne, siger han til TV ØST. 

Nu slipper de altså for at få udsigt til store møller over vandet, men andre steder i landet er der stadig fem andre mulige lokationer for havvindmølleparken på spil.

- Jeg har medlidenhed med folk de fem andre steder. Vi synes overhovedet ikke, man skal lave store vindmølleparker tæt på land. Andre steder ligger de 20-30 km. ude i havet, hvor de ikke skaber problemer for hverken naturen, dyrelivet eller udsigten, siger Søren Mark Jensen.


Nyhedsoverblik