Starttaksten for Flexture i Kalundborg fordobles

Du skal fra september lægge det dobbelte i starttakst, når du skal køre med flexture i Kalundborg by.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Udgifterne til flexture i Kalundborg Kommune er støt stigende, ligesom budgettet til området i 2015 er overskredet.

Derfor har Kalundborg Kommune besluttet at sætte starttaksten op for ture, der begynder og slutter i Kalundborg by. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Sidste år bestilte borgere i Kalundborg Kommune en flextur omkring 16.500 gange.

Flexture er indført som en erstatning for nedlagte buslinjer i de tyndt befolkede dele af kommunen, men tilbuddet har været åbent for alle på lige vilkår. Af de cirka 16.500 ture var en fjerdedel internt i Kalundborg by. Det vil sige ture, der både begynder og slutter i Kalundborg.

Kommunalbestyrelsen har besluttet at starttaksten for den slags ture, der begynder og stopper i Kalundborg by inden for afgrænsningen vist på kortet herunder, fra den 1. september vil stige fra 24 til 48 kroner.

- Flexture er en stor succes og vi ønsker ikke at gøre tilbuddet dyrere for borgere, der bor i områder, hvor flexture er den eneste kollektive trafik. Samtidig beder vi dog borgerne betale noget mere for en tur i Kalundborg by, hvor der er en god busbetjening, udtaler Gitte Johansen, formand for Trafik- og Kørselsudvalget.

Kortet nedenfor viser det område, hvor de nye regler vil gælde. Starttaktsten på 48 kroner gælder for ture, der begynder og slutter inden for områderne markeret med turkis.

 

 
  Foto: Kalundborg Kommune

 


Nyhedsoverblik