Spareplan: Nu truer brandmænd med opsigelser

Over halvdelen af beredskabet i Næstved Kommune truer med at sige op, fordi kommunen skal spare en million kroner om året fra 2017.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Brandmændene i Næstved frygter for sparekonsekvenserne.

Næstved Kommune skal nemlig spare en million kroner på beredskabet, hvor spareforslagene handler om at lukke en brandstation eller skære i bemandingen.

Derfor truer over halvdelen af brandfolkene på tre stationer med at forlade deres deltidsjob.

Et af forslagene handler om at fjerne et såkaldt sikringshold under en udrykning. Det er et hold røgdykkere, der står standby uden for, når brandfolk og røgdykkere går ind i et brændende hus.

Får konsekvenser for sikkerheden

Det kan få konsekvenser for sikkerheden, hvis man spørger Carsten Hansen, som er tillidsrepræsentant for de fuldtidsansatte brandmænd i Midt- og Sydsjællands Brand & Redning.

- De lavest hængende frugter er plukket nu. Vi kan ikke være med til et spareforslag, som rammer brandmændene på deres sikkerhed. Det må stoppe, siger Carsten Hansen.

Politikerne overvejer også at lukke brandstationen i Herlufmagle. Hvis den bliver nedlagt, så kan det tage op til ti minutter længere at komme ud i yderområderne. Og de få minutter gør forskel på liv og død ifølge Carsten Hansen.  

Håber politikerne trækker spareforslaget tilbage

Der er flere end 50 deltidsbrandmænd på stationerne i Næstved, Fuglebjerg og Herlufmagle. Over halvdelen truer med at sige op, hvis et ud af politikernes fem spareforslag bliver gennemført.

- Vi har is i maven og krydser fingre for at politikerne trækker spareforslaget tilbage, siger Carsten Hansen.

TV ØST ville gerne have en kommentar fra Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen (A), men det har desværre ikke været muligt at træffe ham onsdag. 

Spareforslagene skal behandles på et møde i Økonomiudvalget den 30. maj. Herefter skal byrådet tage endelig stilling til spareforslagene den 28. juni.


Nyhedsoverblik