Sommerhusejeres digeprojekt udsat i sidste øjeblik

I 10 år har grundejerne ved Næsby Strand kæmpet for et dige. Nu forsøger Danmarks Naturfredningsforening at spænde ben for projektet i sidste øjeblik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Næsby Strand har været hårdt ramt af oversvømmelser de seneste år Næsby Strand.

Værst gik det i 2013, hvor store dele af området med mere end 100 sommer- og helårshuse blev dækket af vand efter stormen Bodils hærgen. Derfor gik man i gang med at få etableret et dige.

Men nu spænder Danmarks Naturfredningsforening ben for projektet.

- Det er deprimerende, det er virkelig deprimerende at se at det hele er ødelagt, alt det man har bygget op og ting og sager det er bare ødelagt, siger Jens Ole Rømer, der er medlem af Digegruppen i Næsby Strand, og tænker tilbage på de gange, han har set sit hus blive oversvømmet.

Kæmpet for at overbevise politikerne

I dag er der atter dømt sommerhusidyl . Men i december 2013, var hele sommerhusområdet Næsby Strand dækket af vand efter stormen Bodil. Og også i 2006 var der oversvømmelse.

Så de sidste 10 år har sommerhusejerne kæmpet for at overbevise politikerne om at få et dige mellem dem og vandet.

Alt var mere eller mindre faldet på plads. Grundejerne fik lov at købe et stykke af engen til diget. Men i sidste sekund kom en klage fra Danmarks Naturfredningsforening.

Diget bør placeres på private grunde

-DN mener, at det er helt unødvendigt og urimeligt at placere diget ude på stranden, ude i naturen. Diget bør selvfølgelig placeres inde på de private grunde, som diget skal beskytte. Der bør selvfølgelig ikke inddrages beskyttet natur, når det er muligt at placere diget på grundene, skriver formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Slagelse, Ib Larsen, i sin klage.

Ifølge grundejerne og Slagelse Kommune er området klassificeret som strandeng.

Derfor må de gerne ændre det, så længe det ikke er til landbrug. Klagen fra DN betyder nu, at grundejerne i området må vente op til et år på at få en afklaring. Der er nemlig lange sagsbehandlingstider.

- Så nu skal vi have en vinter til hvor vi skal gå og tænke på om vi bliver oversvømmet eller hvad vi gør, siger Børge Carlsen, der også er medlem af digegruppen.

Kan udskyde projektet i et år

- Det er lidt deprimerende, at det kan udskyde projektet i et helt år, og så kan vi sidde og få oversvømmet vores huse, uden at vi kan gøre noget som helst ved det, siger Jens Ole Rømer.

Slagelse Kommune arbejder i øjeblikket på et svar, hvor de vil forsøge at tilbagevise Danmarks Naturfredningsforenings klagepunkter.


Nyhedsoverblik