Små VVS-firmaer går glip af økonomisk støtte til varmepumper

Kun få får del af ny pulje, der skal få husejere til at skifte oliefyret ud med varmepumper. Små VVS-firmaer frygter, at det går ud over deres salg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sidste år installerede Aktiv El A/S i Nykøbing Falster 10 varmepumper. Nu frygter de, at en ny støtteordning kan sætte en stopper for deres salg

Den nye støtteordning betyder, at fem store selskaber i hele landet har fået del af en pulje, der skal gøre det billigere for boligejerne at skifte det slidte oliefyr ud med varmepumper.

quote Det kommer helt klart til at påvirke os

Jens Krogh, teknisk direktør i Aktiv El A/S

På Lolland og Falster er det REFA Energi, der i samarbejde med firmaet Best Green, har fået del i puljen fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet på 25 millioner kroner. De skal bruges på støtte til indkøb af varmepumper, som de efterfølgende installerer og driver hos boligejerne.

Dermed må andre firmaer se sig forbigået.

De færreste har 150.000 kr. til en varmepumpe

Jens Krogh er teknisk direktør hos Aktiv El A/S i Nykøbing Falster og skal fortsat sælge sine varmepumper til fuld pris.

- Det er de færreste mennesker hernede, der lige har 150.000 kroner stående til at etablere en varmepumpe, så når der kommer et tilbud om at få løsningen, som er markant billigere, bliver det svært at overbevise folk om, at de skal handle hos os, siger han til TV ØST.

Aktiv El A/S har solgt varmepumper i 10 år, og i den tid har salget kun været stigende. Nu kan det gå den anden vej for firmaet.

- Varmepumper er ikke vores primære forretning, men det kommer helt klart til at påvirke os. Vi kan ikke konkurrere med statsstøtte. Jeg er bekymret for om vi kan holde dampen oppe på det her område, siger Jens Krogh til TV ØST.

quote Vi kan ikke konkurrere med statsstøtte. Jeg er bekymret for om vi kan holde dampen oppe på det her område

Jens Krogh, teknisk direktør i Aktiv El A/S

Alle burde have mulighed for at få støtte

Den tekniske direktør forstår ikke, hvorfor støtteordningen ikke er blevet fordelt ud på flere virksomheder

- Det er forkert og lidt trist, at vi ikke er blevet spurgt. Alle inden for vores branche burde have mulighed for at være en del af projektet, siger Jens Krogh til TV ØST.

Firmaet Best Green har fået støtte til indkøb af 350 varmepumper i hele landet. En del af disse kommer til at blive installeret på Lolland og Falster, hvor Aktiv El A/S og mange andre VVS-virksomheder altså fortsat skal sælge til fuld pris uden støttemidler. 


Nyhedsoverblik