Slut med udskældt erhvervsskat i Kalundborg

Et flertal i byrådet er blevet enige om at afskaffe dækningsafgiften for at fremme væksten. Det vækker glæde i Dansk Industri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Virksomhederne i Kalundborg Kommune kan se frem til ikke længere at betale dækningsafgift, som er en særlig ejendomsskat erhvervsdrivende betaler som bidrag til kommunens udgifter med erhvervsejendomme.

Det er et flertal i byrådet blevet enige om i forbindelse med næste års budgetforhandlinger. Ifølge en pressemeddelelse fra kommunen afskaffes dækningsafgiften med henblik på at understøtte og fremme væksten i kommunen.

Og det glæder blandt andet byrådsmedlem Torben Toft Andersen fra Alternativet.

- Jeg synes, at afskaffelsen af dækningsafgiften er det helt rigtige, for det hjælper alle vores små erhvervsdrivende og iværksættere i kommunen til en bedre hverdag, siger han.

Alle vestsjællandske kommuner fri

Også Dansk Industris (DI) afdeling i Vestsjælland er begejstrede.

- Afgiften er en omkostning, der gør det dyrere at drive virksomhed i Danmark. Derfor er det et flot og nødvendigt skridt i den rigtige retning, når Kalundborg Kommune fjerner den, siger formand for DI Vestsjælland, Steen Søgaard, i en pressemeddelelse.

Med Kalundborg Kommunes fjernelse af dækningsafgiften er alle vestsjællandske kommuner nu fri for erhvervsskatten, som det står kommunen frit for at vælge til eller fra.

- Det glæder mig, at virksomhederne i alle seks kommuner i DI Vestsjælland nu ikke længere skal betale dækningsafgift. Og det bekræfter mig i, at Vestsjælland er et område, hvor man vil erhvervslivet, siger Steen Søgaard.

Kalundborg Kommune vil betale for fjernelsen af dækningsafgiften gennem statens pulje til nedsættelse af skatter og en forventning om højere selskabsskatter.


Nyhedsoverblik