Sloges mod ild i 12 timer: Brand på losseplads er nedkæmpet

Branden på en losseplads i Svinninge er nu ved at være helt slukket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det har taget mere end 12 timer, at få branden på en losseplads under kontrol. Og først her til morgen kan brandfolkene begynde at pakke sammen. Det oplyser Indsatsleder Kirsten Dandanell fra Vestsjællands Brandvæsen til TV ØST.

- Det er et stort område, så det gælder om, at få gravet ud i det og sprøjtet vand over det hele. Jeg har kun lige været hjemme og sove et par timer i nat, siger hun.

Alt i alt har omkring 40-45 brandfolk været i sving hele aftenen og natten. De har blandt andet brugt gravemaskiner og to gyllespredere til at få sprøjtet vandet ud over et så stort område som muligt. Branden har aldrig været giftig, men alligevel bad politiet i går folk om at blive væk fra området, så de mange brandbiler og andet materiel kunne komme frem og tilbage. Der var også en risiko for, at røgen kunne forstyrre trafikken, men det slap de altså for i Svinninge.

- Vi har været opmærksomme på hvordan vinden har været, og om det kunne sende røg ud over motortrafikvejen derude. Men der har ikke været nogle problemer med det, siger Kirsten Dandanell.

I skrivende stund er branden nede i så lille et omfang, at brandvæsenet er på vej hjem, og personalet på lossepladsen overtager den allersidste slukning.


Nyhedsoverblik