Slagelse skyder flere millioner kroner i omdiskuteret vandsportscenter

Slagelse Kommune vil afsætte knap fire millioner kroner ekstra til det nye vandsportscenter i Halsskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Arbejdet med renoveringen af ydermolerne i det nye vandsportscenter i den gamle færgehavn i Halsskov ved Korsør er i fuld gang. Men nu viser det sig, at betonen er i langt dårligere stand end først antaget.

Derfor har Økonomiudvalget i Slagelse Kommune mandag besluttet at afsætte 3,6 millioner kroner til at reparere molerne og dermed se bort fra de besparelser, som betød, at den sydlige mole ville blive lukket.

quote Der har ikke været nogen vej tilbage, da sagen efterhånden var begyndt, og det kan jeg selvfølgelig godt ærgre mig over

Villum Christensen (LA), medlem af Økonomiudvalget i Slagelse Kommune

- Det er af nød, vi gør det. Men vi syntes faktisk ikke, at vi havde andre muligheder, hvis man virkelige ville det her, og det ville vi, siger Villum Christensen (LA), der er formand for Erhvervs- og Teknikudvalget og medlem af Økonomiudvalget i Slagelse Kommune.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der er lagt op til at det gamle færgeleje skal være vandsportscenter i verdensklasse. Nu truer millionregning projektet.
Der er lagt op til at det gamle færgeleje skal være vandsportscenter i verdensklasse. Nu truer millionregning projektet. Foto: Ivan Nielsen

Han betegner det som en langtrukken og træls sag for Slagelse Kommune.

- Der har ikke været nogen vej tilbage, da sagen efterhånden var begyndt, og det kan jeg selvfølgelig godt ærgre mig over, siger Villum Christensen.

Afsatte 30 millioner koner

Slagelse Kommune valgte i sin tid at afsætte 30 millioner kroner til Korsør, der efterfølgende valgte at bruge dem på et vandsportscenter i den gamle færgehavn mellem Sjælland og Fyn.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Pernille Damborg - TV ØST

Ifølge Villum Christensen har projektet kostet cirka 14 millioner kroner, mens der med de netop afsætte millioner nu samlet set er blevet brugt 9,4 millioner kroner på at reparere molerne.

- Molerne har ikke været vedligeholdt, siden færgerne stoppede (tilbage i 1998. red), så hvis hele underlaget forsvinder, så er det ligesom et hus, der skvatter sammen. Derfor bliver det ret dyrt at reparere på, forklarer han.

Vandsportscenter
Læs også
Nyt vandsportscenter risikerer kraftig amputering
Vandsportscenter
Læs også
Nyt vandsportscenter risikerer kraftig amputering

De afsatte midler skal bruges på ekstraudgifterne ved undermineringen før molehovedet samt de mange huller på overfladen, så molerne atter bliver bekvem og sikker at gå på.  

- Reparationen bliver med andre ord meget synlige, og vi får ny nye moler med undtagelse af det stykke langs med campingpladsen – kun det der stikker ud i vandet repareres, lyder det fra Villum Christensen.

Arbejdet forventes færdigt til foråret 2019.

Vandsportscenter
Læs også
Tidligere havnechef frygter for sikkerhed i vandsportscenter
Vandsportscenter
Læs også
Tidligere havnechef frygter for sikkerhed i vandsportscenter

Nyhedsoverblik