Slagelse mangler læreruddannede undervisere

Det har været svært at finde nok lærere med en læreruddannelse bag sig til det nye skoleår. Det må også Slagelse Lærerkreds erkende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Som TV ØST skrev tidligere på dagen er omtrent halvdelen af de nyansatte lærere i Kalundborg Kommune ikke læreruddannede. Og det problem kæmper de også med i Slagelse, fortæller formanden for kommunens lærerkreds, Per Haugaard.

- Der er i år blevet ansat 24 nye lærere, og af dem har fem ikke en læreruddannelse, fortæller han.

Og det har store konsekvenser for eleverne, når de ikke modtager undervisning fra læreruddannede, mener kredsformanden.

- Det giver sig selv, at kvaliteten af undervisningen bliver ringere, og det er et problem i et samfund, hvor der er så meget snak om, at vores elever skal være dygtigere, siger han.

Læreruddannede er bedre klædt på

En læreruddannet har bedre forudsætninger for at tilrettelægge den rette undervisning til eleverne, fordi de har særlig viden i rygsækken fra lærerseminariet.

- De læreruddannede har en faglig indsigt, som dem uden læreruddannelse ikke har. På seminariet lærer man blandt andet at formidle viden, så alle kan være med, siger Per Hauggard og tilføjer:

- Det er én ting at vide en hel masse om litteratur, men det er en helt anden videnskab også at kunne formidle den viden til en elev i 2. klasse, siger han.

Per Haugaard vurderer dog, at Slagelse Kommune ansatte flere lærere uden en læreruddannelse sidste år.

- Men der ansatte vi også dobbelt så mange, siger han.


Nyhedsoverblik