Slagelse-klubber vil fusionere

De to fodboldklubber, Slagelse BI (SBI) og B73, er for tiden i dialog om en mulig sammenlægning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

FC Vestsjælland måtte lide sit ultimative nederlag og erklære sig konkurs. Det har været en stort slag mod fodboldkulturen i Slagelse, men nu baner det vejen for et nyt klub-projekt. SBI og B73, de to store klubber i Slagelse pt., er lige nu i dialog om at slå pjalterne sammen.

Det skriver Sjællandske onsdag.

Ikke travlt

De to klubber tager fusionen med ro, og lader nyheden synke langsomt ind hos medlemmerne.

-Vi er gået i gang med en proces, der kommer til at tage tid, hvis den skal gennemføres, siger næstformand i SBI, Michael Birkedal, til Sjællandske.

Vi er gået i gang med en proces, der kommer til at tage tid, hvis den skal gennemføres, siger Michael Birkedal til Sjællandske

Han siger, at klubberne vil bruge resten af 2016 på at tale det hele på plads, så de i 2017 forhåbentligt kan præsentere en fælles klub med over 1.000 medlemmer.

Gensidig respekt og nytte

Det eliteorienterede SBI ser mange muligheder i et samarbejde med det bredere omfavnende B73. B73 kan blandt andet bidrage med en stor kvindeafdeling.

Vice versa ser B73 stort potentiale i at trække på de stærke kræfter fra SBI og muligheden for at lade deres ungdomsspillere rykke op på højere plan – uden et klubskifte.

Alle er velkomne

Formand for B73, James Marius Kiewe, understreger, at det ikke vil få konsekvenser for de enkelte spillere.

Der vil være plads til alle i den nye klub, så derfor bør spillerne og forældrene ikke være bekymret for, om man kan fortsætte – heller ikke selvom man spiller på hyggeplan.


Nyhedsoverblik