Sjællandske kommuner bakker op om udskældt fiskeripakke

En ellers udskældt fiskeripakke, får nu en positiv modtagelse af seks kommuner i regionen. - Et markant løft til kystfiskeriet, lyder begrundelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I december sidste år vedtog de på Christiansborg en ny vækst- og udviklingspakke for fiskeriet. 

Men den kom ikke til verden uden påstyr. For en række nordjyske borgmestre var ikke begejstrede, men nu vender en række sjællandske kommuner altså tomlen op ad. 

Det er kommunerne Stevns, Slagelse, Næstved, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland, som bakker op om pakken, lyder det i en pressemeddelelse. 

- Kystfiskeriet er særdeles vigtigt for vores landsbyer og kommuner både som direkte arbejdspladser, men også den afledte turisme. Derfor bakker vi fuldt ud op om fiskeripakken og styrkelsen af kystfiskeriet, siger viceborgmester i Lolland Kommune, Henrik Høegh.

Løft af fiskeri og den lokale udvikling

Ingen for de sidste ti år er der forsvundet en række havne i regionen. Nogle er lukket, andre ikke vedligeholdt og fiskekvoterne ejes i større omfang af nordjyske fartøjer. 

Og det har altså haft en negativ indflydelse på blandt andet beskæftigelsen inden for fiskeriet og livet i de mindre havne. 

- Fiskeripakken er et markant løft til kystfiskeriet og den lokale udvikling af de mindre havne. Det ser vi som en kæmpe mulighed for at skabe vækst og lokale arbejdspladser i vores kommuner, og vi ser frem til at skulle arbejde videre med de muligheder, den nye fiskeripakke skaber, siger Henrik Høegh på vegne af de seks kommuner.


Nyhedsoverblik