Sjællandske fiskerihavne truet af torskestop

Fiskerihavnene i Rødvig og Klintholm er truet af lukning, hvis torskefiskeriet i den vestlige del af Østersøen skal reduceres med 88 procent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det vil få fatale konsekvenser for Sjællands tre største fiskerihavne, Gilleleje, Rødvig og Klintholm, hvis EU's Ministerråd fastholder biologernes anbefaling om at reducere torskefiskeriet i den vestlige del af Østersøen med op til 88 pct. næste år.

Det viser en rapport fra Danmarks Fiskeriforening - og i Rødvig må fiskerne trække deres både op på land, forudser formanden for fiskerne, Elo Olsen.

- En så drastisk nedskæring af torskefiskeriet svarer reelt til en lukning. Så er der ingenting tilbage, siger Elo Olsen til DR Sjælland.

Kan ikke leve af det

Samme melding lyder fra en af fiskerne på havnen i det østsjællandske fiskerisamfund.

- Det er katastrofe. Det kan vi ikke leve af, så jeg har gjort de forberedende øvelser til at sælge det hele, lyder det fra Peter Brandt, der er fisker i Rødvig og hver uge lander 2½ ton fisk med sin 44 ton trækutter.

Fiskerne har selv foreslået en 20 pct. reduktion af torskebestanden næste år, mens EU-kommisionen har valgt at følge den biologiske anbefaling fra det internationale havundersøgelsesråd ICES om en reduktion af næste års kvote på 88 pct.

Kvoten afsættes endeligt, når Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) mødes med de øvrige ministre omkring Østersøen i EU's Ministerråd, der finder sted i Luxembourg fra den 10. til 12. oktober.


Nyhedsoverblik