Sidste sæson af Årgang 0 ruller over skærmen: - Selvfølgelig er det vemodigt, at det slutter

Sidste sæson af programmet Årgang 0 bliver vist i år, hvor man de seneste 18 år har kunnet følge Stephanie van der Watts liv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I år ruller sidste sæson af TV2-programmet Årgang 0 over skærmen.

Siden årtusindeskiftet har et kamerahold fulgt deltagerne, men nu bliver kameraerne slukket.

Kameraerne har indtil nu blandt andet fulgt Stephanie van der Watt, der er født og opvokset i Slagelse, siden hun blev født i den 25. januar i 2000.

Mens de fleste må nøjes med at have minderne fra livets store øjeblikke i baghovedet eller på billeder i fotoalbums, har Stephanie van der Watt det hele på sin computer.

quote Selvfølgelig er det vemodigt, at det slutter, for det har jo været en stor del af mit liv

Stephanie van der Watt, Slagelse

- Du kan lige så godt bare med et klik gå ind på nettet, og så kan du se det hele. Det er super fedt faktisk, siger Stephanie van der Watt.

Følger livet på godt og ondt

I programmet følger man Stephanie van der Watt og de øvrige deltagere på godt og ondt.

- Det er lidt pinligt nogle gange, hvad det er, man kan finde derinde, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

FOTO: Årgang 0
FOTO: Årgang 0 Foto: Mathilde Reimer - TV ØST

I programmet har man også kunnet følge med i, da hendes far skulle i fængsel og da hendes forældre blev skilt.

- Det har selvfølgelig ikke altid været superfedt, at de har fulgt med i de nedture, der har været på vejen. Men det er også vigtigt at vise og fortælle, for det er en del af vores liv, og det er en del af det normale at være menneske, at man selvfølgelig også har det rigtig dårligt nogle gange, siger Stephanie van der Watt.

Artiklen fortsætter under billedet.

FOTO: Årgang 0
FOTO: Årgang 0 Foto: Mathilde Reimer - TV ØST

Flere deltagere har i løbet af årene sagt stop, men Stephanie van der Watt og hendes familie har holdt ud.

- Vi har haft den aftale, mig og mine forældre, at hvis det var, at en dag kom og sagde, nu har jeg ikke lyst mere, så trak vi os. Det skulle ikke komme an på, hvad det var, de ville, og hvilken beslutning, de havde taget fra starten, det skulle være, hvad jeg ville i mit videre liv, så jeg ikke skulle gå og have det dårligt over det, siger hun.

Rart at få privatlivet tilbage

Men selvom hun ikke længere skal have et kamerahold til at følge hendes liv, så er hun ikke færdig med at lave videoer foreløbig. Fremover vil man nemlig kunne følge hende på de digitale medier og hendes YouTube-kanal.

Det er kæresten Jeff, som hun er flyttet hjem til, der agerer fotograf. Han er i modsætning til Stephanie, ikke vant til at have et kamera i nakken.

Artiklen fortsætter under boksen.

FAKTA OM ÅRGANG 0:

Produktionsselskabet Easy Film fik over 300 henvendelser, da man i 1999 søgte efter ”gravide” familier, som ville have deres liv skildret på tv i de næste 18 år.

 

Fem familier blev udvalgt og havde kun dét til fælles, at de fik et barn i begyndelsen af år 2000.

 

’Årgang 0’ følger børnene, til de bliver voksne, og er samtidig en fortælling om det danske samfund, mens det udvikler sig i begyndelsen af det 21. århundrede.

 

Christian i Aarhus kom først med i tv-serien i 2008 som erstatning for en af de oprindelige deltagere, Mathilde fra Østerbro. I 2016 trak Emma fra Tarm sig fra serien.

 

Kilde: TV 2

Selv om det kun er ti dage om året, at der bliver optaget til Årgang 0, så glæder Stephanie van der Watt sig til, at hendes liv ikke længere skal overvåges og dokumenteres, som det er blevet de første 18 år af hendes liv.

- Selvfølgelig er det vemodigt, at det slutter, for det har jo været en stor del af mit liv, men samtidig er det også lidt rart, at man også kan få det privatliv ved siden af, når det er slut, siger Stephanie van der Watt.


Nyhedsoverblik