Sidste chance for ejer af faldefærdig bygning

Ejeren af den gamle fabrik Sericol får nu endnu et påbud fra Slagelse Kommune om at få spærret området af. Næste skridt bliver et krav om nedrivning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Både politikere og naboer har længe været trætte af den gamle nedlagte Sericol-fabrik i Løvegade i Slagelse.

Bygningen, der har stået tom i over 10 år, er nemlig forfaldet i en sådan grad, at både kommunen og folk i området har sat spørgsmålstegn ved sikkerheden.

quote Bygningen bliver brugt af hjemløse, og det er mange gange sket, at der også har været brand derinde. Desuden løber der også børn rundt derinde, der kan falde ned og slå sig ihjel

Allan Fohlmann, nabo til bygningen

- Bygningen bliver brugt af hjemløse, og det er mange gange sket, at der også har været brand derinde. Desuden løber der også børn rundt derinde, der kan falde ned og slå sig ihjel, sagde en nabo til bygningen, Allan Fohlmann, sidste uge til TV ØST.

Næste skridt: Krav om nedrivning

Ejeren af bygningen, som er en jysk investor, får derfor nu endnu et påbud om at få bragt sagerne i orden, og få bygningen spærret af. Det besluttede Slagelse Byråd ifølge Sjællandske mandag.  

Hvis ikke ejeren af bygningen efterfølger kravet, så bliver der ifølge kommunen konsekvenser.

- Jeg går ud fra, at ejeren får spærret af og efterlever påbuddet. Næste gang bliver det et krav om en nedrivning for ejerens egen regning, siger borgmester Stén Knuth til Sjællandske.


Nyhedsoverblik