Hvad siger du til confiteret kål og norske kammuslinger? Eller hvad med dansk landkanin med modnet kofedt?
Hvis det lyder som noget for dig, så er det en god idé at kigge forbi Slotskøkkenet på Dragsholm Slot, som netop er blevet hædret med en Michelin-stjerne.
De førnævnte retter står nemlig på februar måneds menukort på slottet.
Her er resten af menuen for måneden – og de dertilhørende vine:
- Snacks
- Confiteret kål og norske kammuslinger
Vin: 2015 Chardonnay, Champ Divin, Jura - Æggeblommekartofler med røget smør og caviar fra Lyksvad
Vin: 2013 Petit Arvine, ”Vigne Rovettaz”, Grosjean, Vallée D’Aosta - Jordskokkeskræller med danske blæksprutter
Vin: 2012 Sauvignon Blanc, ”Skeveldra”, Sebastien Riffault, Sancerre, Loire - Intermezzo
- Dansk landkanin med modnet kofedt og ristet brød
Vin: 2015 Frappato, COS, Sicilien - Løg
Vin: 2014 Pinot Noir, Domaine Hudelot-Noellat, Bourgogne - Mælkeiscreme infuseret med hø, valnødder og marineret havesyre
Vin: 2014 Solaris, ”Mynster”, Ørnberg, Sjællands Odde - Overmoden pære med citronmelisse og lun hægcreme
Mjöd: Petersen & Sønner, Høng - Sødt
Priserne for Michelin-maden varierer. Du kan få menuen ”Tid” for 800 kroner, mens den lidt større udgave ”Tid & Sted” koster 1.000 kroner. En vinmenu koster 700 kroner for fem glas og 900 kroner for syv glas.
Foto: Dorthe Olsgaard