Samlingsforbud i Bandidos’ klubhus: Politiet håber, det er løsningen

Politiet håber, at samlingsforbuddet på ejendommen, hvor Bandidos har sit klubhus, kan være med til at stoppe den verserende konflikt i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er politiet, der skal stå for at opretholde samlingsforbuddet, Holbæk Kommune netop har udstedt på ejendommen Østerstræde 4 i Holbæk. 

Adressen er tilholdssted for rockergruppen Bandidos.

Forbuddet kommer som følge af de mange uroligheder, der har været omkring rockerklubhuset den seneste tid.

Ifølge Michael Flemming Rasmussen, der er politiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi, så håber de nu, at det er det, der skal til for at komme konflikten til livs. En konflikt, der er mellem Bandidos og personer fra Vangkvarteret.

Som følge af den verserende konflikt oprettede politiet visitationszoner den 17. oktober i indre by i Holbæk og i Vangkvarteret.

Visitationszoner virker efter hensigten

Seneste episode skete i weekenden, hvor politiet standsede en personbil, hvor der sad fire mænd. Da politiet kunne mistænke dem for overtrædelse af våbenlovgivningen, ransagede politiet bilen, hvor de fandt en nødhammer, motorcykelhandsker med forstærkning i knoerne, en ratlås tilvirket som slagvåben og en sten på størrelse med en knytnæve. De fire mænd blev sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen.

Michael Flemming Rasmussen oplyser, at de i weekenden har foretaget 18 visitationer.

Brand ved Bandidos i Holbæk
Læs også
Efter lang tids uroligheder:
Holbæk udsteder forsamlingsforbud mod rockerklubhus
Brand ved Bandidos i Holbæk
Læs også
Efter lang tids uroligheder:
Holbæk udsteder forsamlingsforbud mod rockerklubhus

- Når vi griber til den mulighed, er det, fordi vi mener, at det er nødvendigt. Det er jo alt andet lige et indgreb overfor befolkningen, at vi kan gå i lommerne på folk uden at have en konkret mistanke. Når vi så gør det, er det, fordi der er nogle, som har været rimelig insisterende på at fortsætte den konflikt, som igennem et par uger har udspillet sig i det offentlige rum. Det går naturligvis ikke, så nu er vi skredet til indførelse af visitationszoner. Indtil videre ser det ud, som om det virker efter hensigten, siger Michael Flemming Rasmussen.

Den 14. oktober blev der kastet molotovcocktails mod Bandidos' klubhus i Østerstræde.
Den 14. oktober blev der kastet molotovcocktails mod Bandidos' klubhus i Østerstræde. Foto: Michael Nordborg
Politiet ledte efterfølgende efter spor med hunde
Politiet ledte efterfølgende efter spor med hunde Foto: Michael Nordborg
 
  Foto: Michael Nordborg

Det er ikke som i de gamle dage

Politiet vurderer dog ikke, at Bandidos’ rivaler er en etableret gruppe.  

Ransagning
Læs også
Få overblik:
Det ved vi nu om konflikten i Holbæk
Ransagning
Læs også
Få overblik:
Det ved vi nu om konflikten i Holbæk

- Jeg har hele tiden været meget varsom med at udnævne nogle af borgerne i Vangkvarteret som en gruppe. Vi opfatter det som et antal individer, som på kryds og tværs er lidt sammen og så er de ikke sammen. Det er ikke ligesom – jeg var lige ved at sige – i de gode gamle dage, hvor to rockergrupper stod overfor hinanden, hvor man bekendte sig til at være medlem af en gruppe og uniformerer sig i den forbindelse. Det er der ikke tale om i forhold til de forskellige folk som ofte omtales som værende fra Vangkvarteret, dels fordi de ikke optræder som en fast gruppe, og dels fordi flere af dem faktisk ikke bor i kvarteret, men blot kender nogen i området, lyder det fra Michael Flemming Rasmussen.

- Det ser noget anderledes med Bandidos. De har et klubhus, og så er der noget lovgivning, der kan bruges i den forbindelse.

Mange gode gisninger

Hvad er det, de slås om?

- Det er der rigtig mange gode gisninger på, men der er i virkeligheden nok ligeså mange forklaringer, som der er gisninger. Det kan være personlige modsætningsforhold, forskellige former for uvenskab, eller det kan være, at der er nogle, der føler sig tiltrukket af konflikten i sig selv. Det, vi beskæftiger os med, er primært fakta og spørgsmålet om, hvad vi kan bevise af kriminalitet, siger Michael Flemming Rasmussen.

Brand ved Bandidos i Holbæk
Læs også
Mørkklædte skikkelser kaster molotovcocktail mod rockerborg – politiet efterforsker sagen massivt
Brand ved Bandidos i Holbæk
Læs også
Mørkklædte skikkelser kaster molotovcocktail mod rockerborg – politiet efterforsker sagen massivt

Forrige søndag meddelte kommunen, at man ville forbyde adgang til klubhuset. Der har siden været en høringsfase, hvor der ikke har været indsigelser, og derfor kan kommunen nu udstede et forbud. 

Samlingsforbuddet gælder i tre måneder.


Nyhedsoverblik