Kommune meldt til politiet - flere millioner liter spildevand ledt ud i å

Millioner liter af spildevand er udledt direkte i Tingsted Å uden at være renset. Nu har en borger politianmeldt rensningsanlæg Nord i Guldborgsund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sydsjællands og Lolland-Falster Politi har fået en politianmeldelse fra Thomas Tranberg.

Han mener, rensningsanlægget Nord, der er ejet af Guldborgsund Kommune, bryder loven, når der gang på gang er såkaldte overløb af spildevand i Tingsted Å på Falster. Altså hvor spildevand lukkes direkte forbi værket uden at blive renset.

Det skriver Ekstra Bladet.

quote Det er uansvarligt, og derfor har jeg lavet en politianmeldelse

Thomas Tranberg, borger Vålse

- Dels er det noget miljøsvineri, de har lavet, og dels har de tvangskloakeret mange steder, uden at vi har kunne lave alternative løsninger. Det er uansvarligt, og derfor har jeg lavet en politianmeldelse, siger Thomas Tranberg til TV ØST.

Kan ikke følge med

For år tilbage besluttede politikerne i Guldborgsund Kommune, at en række husstande skulle kobles på det kloaknet, der får renset sit spildevand på rensningsanlægget Nord. Det handlede om 2.600 husstande - der i blandt også Thomas Tranbergs husstand. Det betyder, at der er mere spildevand, rensningsanlægget skal tage sig af.

Og det har svært ved at følge med.

Ifølge rensningsanlæggets udledningstilladelse må der være seks overløb om året.

Men tal fra Miljøstyrelsen viser, at der i 2017 var 59 overløb svarende til 48 millioner liter spildevand. Og at der i de første fire måneder i 2018 har været 32 overløb svarende til 95,7 millioner liter spildevand, der er ledt ud i Tingsted Å.

150718_vand_2.jpg
Læs også
Er klar til at rykke i fængsel for pilerensanlæg
150718_vand_2.jpg
Læs også
Er klar til at rykke i fængsel for pilerensanlæg

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder, men han er ikke vendt tilbage på deres henvendelse. 


Nyhedsoverblik