Regeringen vil bruge flere penge på udflytning af job

Finansministeren anser det for givet, at der afsættes flere midler til at flytte statslige job til provinsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regeringen vil afsætte mere end de 400 millioner kroner, der allerede er afsat, på at flytte 3900 statslige job til provinsen.

Det fastslår finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) efter flere måneders kritik for at bruge for få penge til udflytningen, der skal sikre vækst uden for hovedstaden.

- Vi har gjort det rigtige. Vi har afsat 400 millioner kroner i 2016. Det, der måtte være af udgifter i 2017, kommer på næste års finanslov, siger Claus Hjort Frederiksen til Ritzau.

Spørgsmål: - Så der kommer mere end 400 millioner kroner?

- Ja. Det betragter jeg som givet, siger finansministeren.

Finansministeren vil ikke kommentere, hvor meget mere regeringen vil bruge, fordi Finansministeriet er ved at se på tallene.

- Vi forventer at kunne give en samlet plan for implementeringen, herunder den samlede pris, efter vinterferien, siger ministeren under Folketingets spørgetid i folketingssalen.

- Jeg har tidligere givet udtryk for, at vi kunne have nået det i den første halvdel af februar, men det har vist sig, at vi har behov for et par uger mere.

Under spørgetiden vil Erik Christensen (S) vide, om regeringen kan flytte 3900 job til provinsen for 400 millioner kroner, når det ifølge Politiken koster 0,5-1,1 millioner kroner at flytte ét statsligt job.

Claus Hjort Frederiksen erkender, at det er et problem, når mange statsligt ansatte siger op, fordi de ikke kan finde job til deres hustru eller mand eller finde skole og daginstitution til børnene.

- Det er da en reel bekymring. Med denne udflytning er mange familier blevet sat i en vanskelig situation, fordi det kun kan komme på tale at flytte den ene ægtefælle. Derfor vil mange vælge ikke at flytte med, siger Claus Hjort Frederiksen.

Til gengæld går det fint med at rekruttere. Mange kvalificerede har søgt job i Statens Administration under Finansministeriet, påpeger han.

Spørgsmål: - Er du som statslig arbejdsgiver bekymret for, at der kommer et videnstab i institutionerne?

- Det vil der nok være midlertidigt. Men det glædelige ved øvelsen er, at kvalificerede medarbejdere søger stillinger overalt i landet, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen.

/ritzau/

 


Nyhedsoverblik