Regering og DF dropper omstridte besparelser på erhvervsskoler

Erhvervsskolerne fritages for omprioriteringsbidrag fra næste år. Aftale mellem regering og DF indgået.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Erhvervsskolerne slipper de kommende år for at skulle finde to procent besparelser årligt på driftsbudgettet, som det ellers var regeringens plan.

I forbindelse med forhandlingerne om næste års finanslov er regeringen og Dansk Folkeparti blevet enige om at droppe det såkaldte omprioriteringsbidrag.

- Så er den første delaftale om finansloven på plads. Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at afskaffe omprioriteringsbidraget på erhvervsuddannelserne fra 2019, skriver finansminister Kristian Jensen på Twitter.

Dansk Folkeparti havde en fjernelse af omprioriteringsbidraget som et af sine hovedkrav inden forhandlingerne med regeringen.

Kristian Thulesen-Dahl
Læs også
DF vil fjerne besparelser på erhvervsskoler: - Vi får brug for faglært arbejdskraft
Kristian Thulesen-Dahl
Læs også
DF vil fjerne besparelser på erhvervsskoler: - Vi får brug for faglært arbejdskraft

Blev indført i 2015

Allerede, da regeringen præsenterede sit erhvervsskoleudspil i midten af september, efterlyste partiet en anden finansiering end den, regeringen foreslog.

Regeringen vil styrke erhvervsskolerne med to milliarder kroner de kommende år, men næsten tre fjerdedele af pengene skulle komme fra omprioriteringsbidraget og dermed skolernes egne kasser.

Omprioriteringsbidraget blev indført for alle offentlige institutioner i 2015 af Lars Løkke Rasmussens Venstre-regering.

For at skaffe flere penge i statskassen besluttede man at beskære driftsbudgetterne med to procent årligt. Det har bestået indtil nu og skulle efter planen også fortsætte.

I regeringens finanslovsforslag kan man imidlertid læse, at man på nogle områder fra og med 2022 planlægger at lade de sparede penge blive på det område, de er taget fra - men ikke nødvendigvis på den enkelte institution.


Nyhedsoverblik