Reersø Museum fejrede 90 års fødselsdag

Omkring 200 var mødt op for at være med til at fejre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var fri entre, da Reersø Museum i søndags kunne fejre rund fødselsdag.

Og museet havde en overraskelse til de fremmødte. De kunne nemlig offentliggøre, at de har fundet Frederik den 6.s guldur.

Museet har i længere tid arbejdet på at finde byhornet og i vores søgning på dette har vi fået kontakt med en familie i Jylland, som stammer fra Reersø - de var i besiddelse af det guldur. Uret er gået i arv igennem generation, men denne familie viste ikke, hvor byhornet var blevet af.

Historien er at Frederik den 6. og landet var i vanskeligheder, og Frederik den 6. flygtede med statskassen og de vigtige dokumenter til Reersø, herfra skulle han sejles til Nyborg.

Han blev indkvarteret på en af gårdene, og før han forlod stedet, lagde han sit guldur på dynen i en vugge, som tak for gæstfriheden og siden har uret fulgt slægten.

Før Frederik den 6. forlod Reersø, serverede han punch for nogle af beboerne, og han efterlod sin puncheske af træ, som har krone og årstal 1815. Hvor puncheskeen er, ved vi ikke, men vi har fået lov til at fotografere gulduret.

Gulduret har ikke været offentligt vist siden 1956, og det er en stor glæde at vide, hvor uret befinder sig i dag. Museet arbejder i øjeblikket på at få en aftale med ejeren om at låne uret, så det kan blive vist ved en særudstilling.

Det skriver formand for Reersø Museum, René Rohde. 


Nyhedsoverblik