Stort sommerhusområde vil have deres eget postnummer

Teknikudvalget i Guldborgsund Kommune giver opbakning til, at Marielyst kan få deres eget postnummer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du skal sende et brev til en ven i Marielyst på Falster, så kan det være, at du i fremtiden skal markere det med et nyt postnummer.

4875 Marielyst.

Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune besluttede i hvert fald på et udvalgsmøde mandag at give deres opbakning til, at det store sommerhusområde kan få deres eget postnummer fremfor 4873 Væggerløse, som området har i dag.

Læs også
Småøer har fået eget postnummer
Læs også
Småøer har fået eget postnummer

Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

- De argumenter, som arbejdsgruppen bag postnummerændringen har fremlagt, er vi enige i. Det handler blandt andet om, at et selvstændigt postnummer vil styrke områdets identitet og bakke op om resort-tanken. Det vil også give mindre forvirring for de udenlandske turister, at der ikke står Væggerløse på deres bookingbekræftelse, når de lejer et sommerhus, siger udvalgsformand Peter Bring-Larsen (Guldborgsundlisten).

Artiklen fortsætter under billedet...

Sådan her håber kommunen, at postnummer-fordelingen kan komme til at se ud.
Sådan her håber kommunen, at postnummer-fordelingen kan komme til at se ud. Foto: Guldborgsund Kommune

Lokalopbakning er vigtig

I arbejdsgruppen sidder flere repræsentanter fra lokalsamfundet i Marielyst, blandt andet Marielyst Grundejerforening, sommerhusudlejningsfirmaet Novasol og Sydfalster Turist- og Erhvervsforening.

Post
Læs også
Borgere kørt til det gale sygehus - nu skal misvisende postnummer til afstemning
Post
Læs også
Borgere kørt til det gale sygehus - nu skal misvisende postnummer til afstemning

Og netop lokalopbakningen er vigtig, hvis planerne skal blive til noget, og PostNord skal godkende ansøgningen om et nyt postnummer.

- Men der er er meget stor opbakning i lokalområdet til ændringen. Arbejdsgruppen har lagt et stort arbejde i at sikre og dokumentere. Derudover er det vigtigt med den politiske opbakning. Og den giver vi nu. Så nu sender vi en ansøgning til PostNord, og så håber vi alle, at det vil gå igennem, siger Peter Bring-Larsen.

Kan tage lang tid

Hvis PostNord godkender ansøgningen, betyder det, at 6.807 adresser skal have nyt postnummer. Langt størstedelen er sommerhuse. Men det kan altså tage lang tid, før et eventuelt nyt postnummer kommer i hus. Det kan tage flere år.

- Selvom arbejdsgruppen og vi fra politisk side har gjort, hvad vi kunne, så er der ingen garanti for, at Marielyst har sit eget postnummer, når sagsbehandlingstiden er slut. Men vi opfylder de krav, som PostNord tidligere har nævnt i deres sagsbehandling af lignende ønsker andre steder i landet, så jeg håber bestemt, at PostNord giver os gode nyheder, når de har behandlet ansøgningen, siger Peter Bring-Larsen.

femoe-frimaerke.jpg
Læs også
4945: Femø får sit helt eget postnummer i dag
femoe-frimaerke.jpg
Læs også
4945: Femø får sit helt eget postnummer i dag

Tidligere har Askø-Lilleø, Orø og Femø fået deres egne postnumre.


Nyhedsoverblik