Politiker rasende over Holbæks skrantende økonomi

Byrådpolitiker Michael Suhr (kons.) er vred over, at han ikke er blevet advaret om Holbæk kommunens dårlige økonomi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er ganske enkelt uanstændigt, det der sker i øjeblikket, og jeg er rasende over det.

Den konservative byrådspolitker Michael Suhr lægger ikke fingrene imellem, når det kommer til det hul i kommunekassen på 204 millioner kroner, der lige nu er virkeligheden i Holbæk kommune. 

Flere tilflyttere, flygtninge og et reduceret tilskud fra staten, lyder forklaringen på de manglende millioner fra borgmester Søren Kjærsgaard (V), der påpeger, at hele byrådet allerede før sommerferien blev gjort opmærksom på, at kommunen manglede 125 mio. kroner. 

- Det beløb er så blevet højere, og derfor skal vi omprioritere på nogle poster. Vi skal klare os for færre penge, og vi kommer ikke uden om at foretage besparelser, hvor byrådet ændrer eller helt fjerner en service, siger borgmesteren. 

Uforstående borgere

Men for Michael Suhr (kons.) er det ikke hele forklaringen. Og det er det, der gør ham rasende. 

- Hvis jeg har en budgetansvarlig i min forretning, så forventer jeg, at han overholder budgettet. Hvis ikke han kan det, så forventer jeg, at han råber op i tide og lægger en plan, så budgettet alligevel bliver holdt. Hvis heller ikke det lykkes, så forventer jeg, at han råber virkeligt højt. Det er bare ikke sket i kommunen, hvilket gør mig rasende, når jeg ved, at vi har budgetansvarlige siddende, der bliver betalt over en million kroner om året i løn, siger Michael Suhr til TV Øst. 

Borgerne i kommunen forstår heller ikke, hvordan budgettet pludselig kan skride med 204 mio. kroner. 

- Det er noget sløs. Vi andre ser jo også på vores husholdningsbudget, siger Annette Jacobsen fra Holbæk. 

- Det er dårlig ledelse, det kan jo ikke være rigtigt, at der pludselig mangler så mange penge i et budget, siger Mikael Novel, da TV ØST møder ham i gågaden.

Stop for sportsby

Michael Suhr mener, at den nye sportsby i kommunen, der så småt er under forberedelse, bør standses, så længe kommunens økonomi ser ud som den gør. 

- Vi kan ikke have sådan et prestigeprojekt kørende, samtidig med at vi flår bleen af de ældre og ikke har råd til at købe blyanter og papir til skolerne. Vi kommer til at skære helt ind til benet, helt ind til marven faktisk, siger han. 

Men ifølge borgmester Søren Kjærsgaard bliver der ikke pillet ved Holbæk Sportsby.

- Det er for det første ikke noget prestigeprojekt. For det andet er det to forskellige kasser, slår borgmesteren.


Nyhedsoverblik