Tyskere varetægtsfængslet for at smugle mand ind i Danmark

To tyske statsborgere blev søndag anholdt, da de illegalt forsøgte at bringe en palæstinenser til Lolland. De er nu varetægtsfængslet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre mænd i en bil var lidt for lang tid om at finde deres id-papirer frem, da de søndag eftermiddag blev mødt af politiets grænsekontrol i Rødbyhavn på Lolland.

Politiet fattede mistanke om, at noget var galt. Bilen kom fra Tyskland og havde netop forladt færgen, da den blev stoppet.

De to mænd havde tyske ID-kort, mens den tredje mand fortalte, at han havde fået stjålet sin pengepung med sine papirer på en tankstation kort før Puttgarden. Det var angiveligt også her, de to mænd skulle have samlet ham op.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ingen oplysninger om den tredje mamd

Derfor ringede det danske politi til de tyske myndigheder, som bekræftede, at de to mænd med ID-kort var tyske statsborgere, mens der ingen oplysninger var om den tredje person.

De to mænd blev derfor klokken 16.25 bedt om at stige ud af bilen, hvor de blev anholdt og sigtet for menneskesmugling.

Nægter sig skyldige

- Det er den sædvanlige historie om, at den indsmuglede stod på en tankstation, og så hørte han nogen, der talte arabisk. Han gik over og talte med dem og spurgte, om han måtte køre med, siger vicepolitiinspektør Jan Schmidt fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau og henviser til tidligere sager om forsøg på menneskesmugling:

- Den historie hører vi ofte, og den holder sjældent vand.

Mændene fra Tyskland bliver mandag formiddag fremstillet for en dommer i et grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster.

De sigtede nægter sig ifølge Ritzau skyldige, men blev begge varetægtsfængslet mandag eftermiddag.


Nyhedsoverblik