Politi: Flere gerningsmænd bag skudepisode

Politiet formoder, at flere gerningsmænd var involveret i skudepisoden på Parkvej i Næstved natten til fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 30-årig mand blev natten til fredag ramt af adskillige skud på en parkeringsplads ved Rema 1000 på Parkvej i Næstved.

Politiet formoder, at der har været flere gerningsmænd involveret.

- Det er vores umiddelbare vurdering, at der er mere end én gerningsmand. Der er afgivet en række skud, nærmere vil jeg ikke komme ind på det, siger politiinspektør ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver.

Søgte hjælp på politigård

Skudepisoden fandt sted omkring klokken 00.30 natten til fredag, og skudofferet valgte efterfølgende at søge hjælp hos politiet.

- Den sårede person kørte derfra med stor hastighed, han kørte op til politigården, hvor politiet og en læge ydede førstehjælp, hvorefter den pågældende blev fløjet ind til Rigshospitalets Traumecenter, siger Kim Kliver.

Skudofferet er efterfølgende blevet opereret og meldes nu uden for livsfare.

Inden grund til bekymring

Selvom skuddramaet fandt sted på åben gade, så mener Kim Kliver ikke, at Næstved-borgerne skal føle sig truet i deres dagligdag.

- Der er ikke noget, der tyder på, den almindelige borger skal være bekymret. Det her tegner et billede af, at det er nogle personer fra et kriminelt miljø, der har sat hinanden i stævne. Det er selvfølgelig utryghedsskabende, at der bliver skudt, men der er ikke noget, der tyder på, at borgerne skal frygte for at blive det næste offer, fastslår Kim Kliver.

Næstved og omegn har flere gange tidligere været centrum for banderelateret uro. I december 2013 blev en mand skudt gennem et vindue i en lejlighed og dræbt, og i februar blev der skudt mod rockerklubben Gremiums klubhus i Haslev. 

I august blev to mænd ligeledes stukket ned i som et led i et bandeopgør i Næstved, og i september smadrede to mænd en BMW til uigenkendelighed - formentlig også som en del af en bandekamp.


Nyhedsoverblik