Politi bekræfter: Vi har modtaget anmeldelse om manglende våben fra Hjemmeværnet

Sagen om de forsvundne våben i Hjemmeværnet på Sydsjælland og Lolland-Falster fortsætter fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom en stor del af de forsvundne våben fra Hjemmeværnet på Sydsjælland og Lolland-Falster er blevet fundet i et depot på Vordingborg Kasserne, der tilhører Flyverhjemmeværnet, så fortsætter sagen om at finde våben og ammunition i Hjemmeværnet.

Det oplyser værnet på deres hjemmeside.

Torsdag oplyste Hjemmeværnet i en pressemeddelelse, at de manglede 16 skydevåben, et bundstykke til et gevær og 50.000 patroner til håndvåben. Torsdag aften kunne hjemmeværnets chef, generalmajor Jens Garly, dog oplyse til TV ØST, at man havde fundet otte m/95-geværer og syv Neuhausen-pistoler igen. Det manglende bundstykke og et maskingevær foruden de 50.000 skud mangler dog stadig.

Jens Garly
Læs også
Våben var forsvundet – men størstedelen er nu fundet igen
Jens Garly
Læs også
Våben var forsvundet – men størstedelen er nu fundet igen

Sagen er nu modtaget og oprettet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, oplyser politiet til TV ØST.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget anmeldelsen. Den behandler vi. Ud over dette har vi i øjeblikket ikke yderligere kommentarer, siger linjechef for central efterforskning, Kim Kliver.

Også Forsvarets Auditørkorps er blevet kontaktet i sagen, oplyste Hjemmeværnet torsdag.

Stor eftersøgning

Ifølge generalmajor Jens Garly kan de forsvundne våben og patroner være et udtryk for rod i registreringerne i Forsvarets it-system. Derfor er en større gennemgang af registreringerne af våben i Hjemmeværnet blevet sat i gang.

- Våben forsvinder ikke sådan bare. Der er formentlig sket det, at i forbindelse med administration af de her våben i vores computersystem, så er der sket nogle fejl. Det er i hvert fald det, vi tror, der er sket lige nu. I hvert fald i forhold til de 15 våben, som vi har fundet, sagde generalmajoren torsdag til TV ØST.

Han oplyser, at proceduren med politianmeldelse via Forsvarets Auditørkorps er helt almindelig i sager som denne.


Nyhedsoverblik