Pædagogforening om sparerunde: Vi er bekymrede

Ud af de 100 afskedigelser i Holbæk, der i dag bliver sat navn på, vil et ukendt antal være pædagoger. Deres fagforening står klar med et beredskab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klokken 8.00 fik 100 medarbejdere i Holbæk Kommune beskeden, at de fremover ikke længere vil være ansat i kommunen.

På grund af mangel på over 200 millioner kroner i det kommende budget, har byrådet besluttet af i alt 300 stillinger skal nedlægges. Nogle blive afviklet ved naturlig afgang, men 100 personer mister altså deres job.

Det er især administrativt personale, lærere og pædagoger, der er i skudlinjen. Hos pædagogernes fagforening BUPL Midtsjælland er de blevet stillet masseafskedigelser i udsigt.

quote Det er voldsomt, og det er en sort dag for Holbæk Kommune. Vi er bekymrede for vores områd og for vores medlemmer

Claus Clemmensen,  konsulent BUPL Midtsjælland

- Jeg synes, det er voldsomt, og det er en sort dag for Holbæk Kommune. Vi er bekymrede for vores området og for vores medlemmer, siger Claus Clemmensen, der er konsulent i foreningen.

Beredskab er klar

Præcis hvor mange er fyringerne, der kommer til at ramme pædagogerne, ved fagforeningen ikke endnu. Men de har stillet sig klar til at tage imod de personer, der bliver berørt.

- Tillidsrepræsentanterne sidder med som bisiddere, og vi som organisation har lavet et beredskab, som står klar her i Holbæk. Og det har alle vores medlemmer fået besked om på sms, forklarer han.

Fyringer undrer BUPL

Konsulenten forstår ikke, at deres medlemmer er blevet en del af den omfattende fyringsrunde. Sidste melding fra kommunen pegede nemlig i en helt anden retning.

quote Jeg er forundret over, det bliver masseafskedigelser. Især fordi vi har fået af vide, der vil ske en opnormering i personalet på 0 til 6-års-områdeT

Claus Clemmensen,  konsulent BUPL Midtsjælland

- Jeg er forundret over, AT det bliver masseafskedigelser. Især fordi vi har fået af vide, at der vil ske en opnormering i personalet på 0 til 6-års-området. Så det er selvfølgelig noget, som vi nu vil drøfte med Holbæk Kommune, siger Claus Clemmensen.

Beredskabet som BUPL har sat i værk skal hjælpe de afskedigede med at få styr på, hvordan de nu er stillet.

- Vi står til rådighed for vores medlemmer. Og vi kan hjælpe med at forklare, hvad afskedigelserne betyder, hvilke regler der er på området, og hvad vi nu kan gøre, siger konsulenten. 


Nyhedsoverblik