Fyringer i Region Sjælland: Over halvdelen rammer administrationen

Region Sjælland har varslet fyringer i morgen tirsdag. 198 medarbejdere bliver afskediget, og det rammer især administrationen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dagen før de varslede fyringer, som rammer Region Sjælland tirsdag den 6. november, meddeler Regionsrådsformand Heino Knudsen (S), at fyringerne især rammer administrationen.

Tidligere i dag meddelte regionen, at omkring 100 fyringer kan undgås i Region Sjælland. Det betyder, at kun 198 ud af de oprindeligt planlagte 317 ansatte vil få en fyreseddel. 

- Over halvdelen af de fyringer vil ramme administrationen, siger Heino Knudsen.

Ifølge regionsrådsformanden rammer fyringerne ikke personalet, der er i fronten.

- Halvdelen af dem, der bliver afskediget er ikke sygeplejerskere, sosu-medarbejdere eller læger, men derimod medarbejdere i administrationen, siger Heino Knudsen. 

- Det berører mig enormt meget

Tidligere i dag var 24 faglige organisationer samlet foran regionsrådshuset i Sorø for at markere deres utilfredshed med de besparelser og nedskæringer, der er besluttet.

quote Hvis det stod til mig, ønskede jeg ikke at fyre én eneste medarbejder. Men hvis ikke vi gjorde det her, så ville de udfordringer, vi står over for, være endnu større

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland

- Det berører mig enormt meget. Hvis det stod til mig, ønskede jeg ikke at fyre én eneste medarbejder. Men hvis ikke vi gjorde det her, så ville de udfordringer, vi står over for, være endnu større, siger Regionsrådsformanden.

- Jeg er glad for, alle de medarbejdere, der mødte op i dag. Det viser, at vi ønsker det samme, nemlig at skabe det bedste sundhedssystem for alle.

- Vi skal overholde den økonomiske ramme fra regeringen

Sygeplejersker, lægesekretærer og læger har givet udtryk for, at fyringerne vil ramme patientsikkerheden. Den bekymring tages alvorligt, understreger regionsrådsformanden.

- Det vi hele tiden arbejder for er, at minimere antallet så meget som muligt. Derfor er det også glædeligt, at vi i en svær tid trods alt er kommet ned på det aktuelle tal med 198 afskedigelser, som er medarbejdere, vi ikke kan tilbyde en genansættelse i en anden funktion i vores organisation. Vi vil også fortsat arbejde målrettet de næste uger på, at tallet skal blive endnu mindre, siger Heino Knudsen.

- Det er et resultat af, at vi skal overholde den økonomiske ramme fra regeringen. Men det her kan være en oplagt mulighed for at få en diskussion, om hvorvidt vi har den rette prioritering af sundhedssystemet i vores samfund, siger han.


Nyhedsoverblik