Opgradering af Ringsted Station begynder i weekenden

Den første weekend i januar begynder opgraderingen af Ringsted Station som følge af den nye hastighedsjernbane. Det betyder ændringer i rejseplanen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I løbet af januar og februar begynder arbejdet på Ringsted Station i forbindelse med den nye hastighedsjernbane mellem København og Ringsted. 

16 kilometer nye spor og 34 nye sporskifter lyder projektet på. Det er planlagt til at tage tre år, men allerede i 2018 vil Ringsted Station være klar til togtrafik fra den nye bane via Køge. 

quote Det er en større opgave at skulle udskifte og etablere så mange sporskifter på et landets mest centrale trafikknudepunkter, samtidig med, at der kører trafik.

 Jimmy Tilgaard Jensen, byggeleder i Banedanmark.

En stor opgave

- Det er en større opgave at skulle udskifte og etablere så mange sporskifter på et landets mest centrale trafikknudepunkter, samtidig med, at der kører trafik. Men vi kan ikke undgå at spærre nogle spor i weekenderne på Ringsted Station, når vi udfører arbejdet for at gøre plads til vores gravemaskiner, dozere og kraner til at hejse sporskifterne på plads, hvilket vil give ændringer i togtrafikken, siger Jimmy Tilgaard Jensen, byggeleder i Banedanmark.

I første omgang består opgraderingen af syv sporskifter i eksisterende spor samt etableringen af to nye sporskifter. Sporene skal derefter kobles sammen med jernbanesporene på den nye højhastighedsbane. 

Ændringer i rejseplan

Arbejdet har dog et lille men. For med sporarbejde kommer ændrede rejseplaner. I alle weekender fra fredag aften efter kl. 20 til natten efter søndag i januar og februar 2017. 

- Vi har dog tilrettelagt arbejdet således, at der kan afvikles trafik, imens vi udfører arbejderne, så passagererne og togtrafikken påvirkes mindst muligt, siger Jimmy Tilgaard Jensen. 

Med andre ord, DSB kører efter ændrede tider på flere strækninger. Derfor er opfordringen af man holder øje med Rejseplanen, inden man vil med toget. Rejseplanen er opdateret med alle ændringer. 

Fra København H i retning mod Fyn og Jylland kører InterCityLyn-togene cirka 20 minutter tidligere end normalt. Fra København H i retning mod Nykøbing F/Rødby Færge kører regional- og EuroCity-togene cirka en halv time tidligere end normalt. Mellem Ringsted, Glumsø og Næstved er togene erstattet af Togbusser.


Nyhedsoverblik