TV 2 vender tilbage til Nakskov

I løbet af 2016 kommer der en opfølgning til TV 2-dokumentaren ’På Røven i Nakskov´. Det bekræfter TV 2 over for TV ØST.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fire opfølgningsprogrammer til den omdiskuterede TV 2-dokumentar ’På Røven i Nakskov’ vil i løbet af 2016 blive vist på TV 2. Det bekræfter TV 2 og produktionsselskabet bag dokumentaren, Koncern Film og TV produktion.

- Jeg kan bekræfte, at vi er ved at producere fire opfølgningsprogrammer, som bliver sendt på TV 2 i løbet af 2016. Vi er stadig på et meget tidligt stadie i processen, så det er stadig uvist, hvad programmerne konkret vil komme til at indeholde, siger redaktør for dokumentarerne, Nikolaj Daugberg, til TV ØST.

Lovestorm: vi burde takke TV 2

I 2015 blev der vist seks programmer om seks familier i Nakskov, som skildrede livet i den lollandske hovedstad og omegn. Programmet blev dengang udsat for massiv kritik for at stigmatisere området, og det var blandt andet også ud af kritikken, Lolland-Falster Lovestorm udsprang af. Gruppens mål var at afstigmatisere området som problemfyldt og i stedet fokusere på alt det gode, som Lolland-Falster kan, og på få dage fik gruppen over 20.000 medlemmer.

- Vi har som sådan ikke noget mod programmerne. Faktisk burde vi næsten takke TV 2 for at starte en bevægelse, som nu har 22.500 følgere på Facebook, og som alle er enige om at udbrede budskabet om, at Lolland og Falster er gode steder at leve. Jeg håber dog, at titlen og introen bliver ændret i de nye programmer. Men gør de ikke det, så kan vi sagtens holde til det, siger Anne-Lise Becker, der er en af initiativtagerne til Lolland-Falster Lovestorm.

Ifølge Koncern Film og TV produktion er der tale om en opfølgning med nogle af de personer, som deltog i programmerne tilbage i 2015 under hovedtemaet: Hvordan er det gået dem siden?

Kritik fra lokalpolitiker

Kasper Roug, socialdemokratisk folketingsmedlem fra Lolland, stiller sig kritisk over for de nye programmer. Tidligere på ugen holdt han et møde med Koncern Film og TV produktion for at forelægge dem lollikkernes kritiske røster til programmet.

- Jeg synes i bund og grund, at det var et konstruktivt møde. Folkene i Koncern har et idealistisk ønske om at vise, at der i Danmark eksisterer en underklasse, som vi har et fælles ansvar for at hjælpe. Det er jeg som socialdemokrat meget enig i. Men jeg er uenig med produktionsselskabet i, at man bedst hjælper disse mennesker ved at stigmatisere et helt lokalområde. For det gør bare ondt værre, siger Kasper Roug.

Kasper Roug vil nu have kulturminister Bertel Haarder (VENSTRE) til at forholde sig til, at programmerne er produceret med offentlig støtte.

- Lige meget hvordan man vender og drejer det, så vil en ny programrække jo være med til endnu engang at stille Lolland-Falster i et ufatteligt dårligt lyst. Jeg tror ikke helt, at produktionsselskabet i København har forstået, at de tager et helt område som gidsel i deres idealistiske kamp, og at det risikerer at smitte af på hele Region Sjælland, som i forvejen kæmper bravt for at skabe vækst og arbejdspladser, siger Kasper Roug.

TV 2 kan endnu ikke sige, hvad dokumentarerne konkret vil blive vinklet på, og hvem der kommer til at medvirke i dem. 


Nyhedsoverblik