OL 2016 er slut: Sådan gik det atleterne fra regionen

En sølvmedalje lykkedes det Mark O. Madsen at hive hjem til sin lokale brydeklub i Nykøbing Falster - og flere lokale atleter forlader OL med medaljer om halsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

OL i Rio 2016 er officielt lukket og slukket efter tre uger med sport, store drømme og hårdt arbejde efter de prestigefyldte medaljer.

Nogle af dem har efter verdens største sportsbegivenhed nu fundet sin plads her i regionen takket være lokale atleter.

Medaljehøst
Mark O. Madsen fik kæmpet sig til sølv i finalen mod den regerende olympiske mester Roman Vlasov fra Rusland. Den 31-årige bryder fra den lokale brydeklub Thor i Nykøbing Falster har i forvejen fem VM-medaljer.

Mariboroeren Emma Aastrand Jørgensen kom stærkt fra start på de 500 meter i enerkajak, men gled knap halvejs tilbage i feltet. Det lykkedes dog den 20-årie dansker at komme tilbage på en stærk slutsport, hvor hun efter en målfotoafgørelse officielt blev tildelt andenpladsen og en flot sølvmedalje.

Jena Mai Hansen fra Holbæk og makkeren Katja Salskov –Iversen fik sejlet sig til bronze i 49erFX. Den danske båd sluttede i løbet på en fjerdeplads, hvilket var nok til en bronzemedalje efter Brasilien og New Zealand.

Morten Jørgensen fra Næstved Roklub fik i Guldfireren tilkæmpet sig til sølvet sammen med Jacob Barsøe, Jacob Søgaard og Kasper Winther Jørgensen. Den danske båd kæmpede hårdt mod Schweiz om guldet, mens Frankrig fik bronze.

En bronzemedalje nuppede Holbæk-svømmeren Rikke Møller Pedersen i 4 x 100 meter medley-holdkap.  Danskerne var én sølle hundrededel af et sekund efter Australien, som tog sig af OL-sølvet.

Den 19-årige banerytter Niklas Larsen fra Slagelse fik sammen med holdkammeraterne bronze i hus i 4.000 meter forfølgelsesløb. 

Fire må rejse hjem uden metal
I alt var ti atleter fra regionen rejst til Rio for at kæmpe ved de olympiske lege. Men for de sidste fire  af atleterne var konkurrencen ved de olympiske lege for hård til medaljer.

Rytteren Cathrine Dufour fra Vallø Rideklub, skeetskytten Jesper Hansen fra Svebølle, kajakroer René Holten Poulsen fra Maribo Kajakklub og Skælskør-løberen Abdi Ulad, har alle forladt OL i Rio uden medaljer om halsen.

Totalt set har Danmark scoret hele 15 medaljer ved årets OL. Det er den største høst siden OL i London i 1948.

 


Nyhedsoverblik