Odsherred opretter center for lokale fødevarer

Odsherred, der er kendt som "det store spisekammer", vil nu åbne et center for lokale fødevarer for at blive endnu bedre til lokalt dyrkede lækkerier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Odsherred er kendt for sine flotte strande, grønne bakker, flade marker - og så selvfølgelig for det der dyrkes på Lammefjorden. . Der er gulerødder, kartofler, asparges  og andre sprøde råvarer,  men egnsdelen har potentiale til endnu, så nu bliver speederen trykket i bund.

Grøntsagerne nærmest springer op af den sandede jord. Lammefjord - rimer på Kartofler og gulerødder hos mange forbrugere, og den succes vil kommunen og egnsdelens producenter gerne følge op på.

- Vi vil jo gerne have meget mere ud af det på lammefjorden og Vestsjælland, så vi er gået sammen med Holbæk og Kalundborg om, at udvikle nordisk center for lokale fødevarer. Det gør vi forvi vi vil have flere produkter, bedre produkter og vi vil også lave uddannelse og skabe udvikling på egnen, siger Thomas Adelskov der er borgmester i Odsherred Kommune.

Og det bliver ikke ved snakken, i Fårevejle er et af kommunens gamle rådhuse ved at blive til en fødevarehøjborg. Her er de fleste medarbejdere flyttet ud - og skiltet på vej til at få ny tekst.

Navnet bliver NCLF, Nordisk Center for Lokale Fødevarer, og her skal uddannes unge mennesker og laves gode råvarer.


Nyhedsoverblik