Odsherred Kommune vil have mødesteder for mænd

Målet er, at skabe bedre trivsel og fællesskab for mænd og dermed minimere ensomhed og dårligt helbred.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er Social – og Forebyggelsesudvalgt i Odsherred Kommune, der nu vil lave et mødested for mænd.

Formålet er, at skabe bedre trivsel og forhindre isolation og dårligt helbred ved hjælp af aktiviteter på værksteder, fisketure og udflugter.

Aldersgruppen er mænd i alderen 40-90 år og det er Odsherred Kommune, der i samarbejde med organisationerne Forum for Mænds Sundhed, 3F og Dansk Metal vil stable projektet på benene. I forvejen er der ni mødesteder for mænd i Danmark. Det første åbnede på Bornholm i 2015, hvor 150 mænd kommer ugentligt og er sammen i aktiviteter som håndværksarbejde, motion og så videre.

En herreklub med interesse
Ifølge en pressemeddelelse fra Odsherred Kommune er målet at skabe et sted for mænd, som uanset baggrund kan mødes og tale sammen om blandt andet livets udfordringer, som både ensomhed, økonomi, det sociale.

Håbet er, at mødestedet blandt andet kan ruste mændene til mere kontakt med deres børn efter en skilsmisse, mindre arbejdsløshed og sygefravær på grund af et godt netværk.

- Mødet er kun for mænd, men vi opfordrer kvinderne til at give deres mænd et venligt puf, så de kommer og deltager i denne herreaften og hører mere om, hvad Mænds Mødesteder går ud på, siger center – og afdelingsleder Thorkild Christensen fra Sundhedscentret.

Mændene i Odsherred kan høre nærmere om projektet, når kommunen inviterer til informationsmøde i Pakhuset i Nykøbing Sjælland tirsdag den 1. marts fra 16-19.


Nyhedsoverblik