Finanslovsaftale: Udviste asylansøgere skal sendes til nyt udrejsecenter på Lindholm

Afviste asylansøgere på tålt ophold skal fremover sendes til et udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dansk Folkeparti og Regeringen har fredag præsenteret finansloven for 2019.

En del af finanslovsaftalen indebærer, at der skal være et nyt udrejsecenter på øen Lindholm i Vordingborg Kommune.

Det er afviste asylansøgere på tålt ophold, der fremover skal sendes ud på øen Lindholm.

- Det vil være sådan, at de kriminelle flygtninge og asylansøgere, som vi ikke har mulighed for at sende hjem – dem, der er på tålt ophold, vil fremover skabe et nyt udrejsecenter til på Lindholm nede i Stege Bugt, siger Kristian Jensen (V), der er finansminster.

Ministeren uddyber, at det ikke er et fængsel. Det er et udrejsecenter, hvor flygtningene kan tage færgen frem og tilbage.

quote Det er altså folk, der er kriminelle og folk, der er dømt kriminelle, som vi placerer på det nye udrejsecenter på en ø

Kristian Jensen (V), finansminister

Kriminelle asylansøgere mandet op

Kristian Jensen fortæller, at DTU, som lige nu holder til på øen, ikke skal fortsætte med at drive sit forsøgscenter på øen. 

- DTU rydder øen i 2019, og så rykker vi ind og skaber et udrejsecenter, så dem, der har skabt flest problemer, dem, som virkelig ikke forstår at overholde lovgivningen i Danmark, de bliver samlet der, siger finansministeren.

- Så bliver det mandet op. Både med personer fra kriminalforsorgen, med betjente – også i lokalområdet, for at have et sted, hvor vi kan sende folk hen, som ikke skal gå og fortsætte med at begå kriminalitet i Danmark. Det er altså folk, der er kriminelle og folk, der er dømt kriminelle, som vi placerer på det nye udrejsecenter på en ø.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser det ud på Lindholm, hvor DTU har en afdeling.
Sådan ser det ud på Lindholm, hvor DTU har en afdeling. Foto: TV2 ØST

Bryder de opholdspligten, kommer de i fængsel

De kriminelle flygtninge og asylansøgere får opholdspligt på Lindholm. 

- Det vil sige, man skal være der om natten. Det betyder, at vi har mere styr på, hvor de er. For det er et problem for os. Vi har nogle udlændinge, som egentlig er udviste, men som stadig begår kriminalitet, uden vi har nogen mulighed for at kontrollere dem, lyder det fra Kristian Jensen. 

Dansk Folkepartis Peter Skaarup supplerer:

- Hvis man bryder den her opholdspligt, så er tanken, at man kommer i fængsel. Det er modsat i dag, hvor der ikke er nogen straf for brud på meldepligten. Det er altså noget, der kommer til at betyde, at man kommer ind i et lukket fængsel, hvis man bryder meldepligten, lyder det fra Peter Skaarup.

Men skal det forstås sådan, at man bare kan gå ned og tage færgen, for så er det vel ligegyldigt, om man sidder på den ø?

- Det er ikke ligegyldigt, om man sidder på en ø. Det, der har været problemet nu, er, at man har boet tæt med mange borgere, man har lavet kriminalitet. Her er det trods alt sværere, når øen ligger 2,8 kilometer ude i vandet. Så man kan ikke sådan lige bevæge sig rundt med mindre tager den færgeforbindelse, som jo ikke går hele tiden.

Fakta: Lindholm

Lindholm er en lille ø, som ligger i Stege Bugt – cirka tre kilometer fra henholdsvis Sjælland og Møn. Øen betjenes af færger fra Kalvehave på Sydsjælland.

 

I dag har DTU Veterinærinstituttet hjemme på øen, hvor der forskes i sygdomme, der kan ramme husdyr i Danmark.


Nyhedsoverblik