Nyt takstsystem kan give problemer for weekendens billetsalg

Når DSB, Metroselskabet og Movia natten til søndag sætter det nye takstsystem i gang, kan det sætte salgssystemerne ud af drift.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du skal med toget på Sjælland, Møn eller Lolland-Falster natten til søndag, så kan det ske, at du oplever problemer med at købe billet.

Trafikselskaberne DSB, Metroselskabet og Movia sætter nemlig deres nye takstsystem i drift søndag den 15. januar, og det betyder, at der fra lørdag omkring midnat og frem til klokken 06 søndag morgen skal omstilles en hel del IT-systemer.

Det skriver Movia i en pressemeddelelse.

Og den store omstilling kan sætte salgssystemerne ud af drift i kortere eller længere perioder i samme tidsrum. Nogle steder vil det ikke være muligt at købe billet, mens billetterne andre steder vil vise forkerte informationer.

Har fået en del kritik

Ifølge Movia er medarbejderne i de tre trafikselskaber ”instrueret i at sikre, at ingen kunder få en uretmæssig kontrolafgift”, som der står i pressemeddelelsen. Men de understreger dog, at hvis du af en eller anden grund ikke kan købe billet i for eksempel DSB’s app, så skal du forsøge dig andetsteds – for eksempel i en billetautomat på stationen.

Det nye takstsystem skal ifølge trafikselskaberne sikre et enklere billetsystem, hvor man altid betaler det samme på en given strækning, uanset om du rejser den ene eller den anden vej.

Der har dog også været en del kritik af det nye system, fordi det blandt andet betyder store prisstigninger. En person, der pendler fra Rødvig til København kommer således fremover til at betale 665 kroner mere om måneden.

Den nye takstreform er en af de største reformer af priserne i den kollektive transport siden 1970’erne.

tog_pendlere_perron.jpg
Læs også
Nyt rejsekuk forvirrer både pendlere og ansatte hos DSB
tog_pendlere_perron.jpg
Læs også
Nyt rejsekuk forvirrer både pendlere og ansatte hos DSB

 

Læs også
Store prisændringer på vej til pendlerne
Læs også
Store prisændringer på vej til pendlerne

 


Nyhedsoverblik