Nyt gymnasium med muslimsk profil

Der er planer om et nyt gymnasium med tyrkisk og muslimsk baggrund, som skal ligge ved Fuglebjerg mellem Næstved og Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et nyt gymnasium med tyrkisk og muslimsk baggrund er under udvikling. Hindholm STX skal ligge ved siden af Mina Hindholm Efterskole på Hindholmvej 19 ved Fuglebjerg mellem Næstved og Slagelse.

Det skriver Sjællandske.

STX-uddannelsen, som er 3-årig studentereksamen, kører uafhængig af efterskolen og skal tilbyde efterskolens nuværende afgangselever samt nye elever udefra et ambitiøst gymnasieforløb i trygge rammer og med højt fagligt og pædagogisk niveau.

- Der har været et behov for og en efterspørgsel på et gymnasielt tilbud til unge med anden etnisk baggrund end dansk, hvor der er plads til en muslimsk tankegang, fortæller formand for bestyrelsen på Hindholm STX, Hüseyin Aydemirm til Sjællandske

Ikke moské 

Det er en gruppe forældre, der har taget initiativ til at etablere det nye gymnasium.

De har været i gang med planlægningen i omkring halvandet års tid og har oprettet en bestyrelse, som består af i alt syv forældre.

Godkendelsen til STX-uddannelsen ved Fuglebjerg er ved at blive behandlet i Undervisningsministeriet. Bestyrelsen forventer, at skolen bliver godkendt inden for nogle uger. Bestyrelsen er nu i fuld gang med at ansætte den rektor, der kommer til at spille en central rolle i realiseringen og udviklingen af det nye Hindholm STX.

- Vi er kommet i gang, og vi får formentlig en rektor med dansk baggrund. Vi holder selvfølgelig fast i en muslimsk profil, men det er et gymnasium og ikke en moské med en imam, der står i front, pointerer bestyrelsesformanden og uddyber, at der gælder de samme krav hos dem som hos alle andre gymnasier i Danmark.

Planen er, at det nye Hindholm STX er køreklar til sommeren 2016.

/Sjællandske


Nyhedsoverblik