Nye apoteker popper op i regionen

Der er åbnet 11 nye apoteker i Region Sjælland, siden den ny apotekerlov trådte i kraft for et år siden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er blevet flere steder at hente sin medicin.

Siden den nye apotekerlov trådte i kraft sidste år, er det åbnet 11 rundt omkring på Sjælland og øerne. I vores område drejer det sig om fem apoteker.

På landsplan er der allerede åbnet 80 nye apoteker, og 12 mere er på vej.

 Det her er en rigtig god udvikling, som både apotekerne og politikerne kan være stolte af, siger Anne Kahns, formand for Danmarks Apotekerforening

- Jeg er glad for, at apotekerne har taget tyren ved hornene og åbnet nye apoteker i stor stil. Det er vigtigt, at vi giver borgerne den bedste mulighed for at komme på apoteket, så de kan få den medicin og den rådgivning, som de har brug for, siger formand for Danmarks Apotekerforening, Anne Kahns.

Nemmere for landets apotekere at åbne nye apoteker

Når der er åbnet så mange nye apoteker inden for det seneste år, så skyldes det, at et bredt flertal i Folketinget sidste forår vedtog en modernisering af apotekerloven.

Den nye lov har gjort det nemmere for landets apotekere at åbne nye apoteker, og Anne Kahns roser politikerne for en lov, der gør det nemmere for borgerne at få fat på den medicin, som de har brug for.

- Det her er en rigtig god udvikling, som både apotekerne og politikerne kan være stolte af. Vi sagde før lovændringen, at mange apoteker stod på spring for at åbne nye enheder, og da politikerne gav os chancen, så greb vi den selvfølgelig. Derfor er der også god grund til at fejre lovens fødselsdag, han.

Her på kortet kan du se, hvor der er åbnet nye apotker i vores område inden for det seneste år. 

Der er i alt 392 apoteker i Danmark. De 61 ligger i Region Sjælland. 


Nyhedsoverblik