Holder gader og stræder rene: Nu får endnu en by en vicevært

Byviceværterne er et hit i Guldborgsund Kommune, som nu søger endnu en vicevært, der skal holde Stubbekøbing og Nørre Alslev rene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nu udvider de succesen.

Byviceværterne, der holder gaderne rene i Guldborgsund Kommune, gør det så godt, at kommunen nu er på jagt efter endnu en vicevært.

Den nye vicevært skal holde gader og stræder rene i Stubbekøbing og Nørre Alslev.

By med egen vicevært
Læs også
Byerne med egne viceværter: - Det er en fantastisk ordning
By med egen vicevært
Læs også
Byerne med egne viceværter: - Det er en fantastisk ordning

- Den feedback, vi har fået på ordningen, har været overvældende. Der er stor ros til de tre dygtige viceværter, vi allerede har. De gør et fantastisk godt stykke arbejde, og derfor er jeg virkelig glad for, at vi har mulighed for at udvide succesen til endnu to byer, siger formand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen i en pressemeddelelse.

Bærer mange kasketter

Lige nu er der viceværter i Nykøbing Falster, Marielyst, Nysted og Sakskøbing.

By viceværter
Læs også
Byernes viceværter hitter:
Nu bliver deres kontrakt forlænget henover vinteren
By viceværter
Læs også
Byernes viceværter hitter:
Nu bliver deres kontrakt forlænget henover vinteren

Udover rengøring og vedligehold af byernes faciliteter, så er de også en stor hjælp for borgere og turister, lyder det fra udvalgsformanden.

- Udover at vi har fået nogle dygtige praktiske folk, så har borgerne også fået et kendt ansigt i byen, som de kan tage fat i, hvis de ser noget, der ikke helt er som det burde være. Vi kan også se at vores byviceværter bliver brugt til at hjælpe turister og besøgende om sommeren. Det er så dejligt, at vi har nogle folk, der kan bære så mange kasketter, og få så mange fine ord med på vejen, siger Peter Bring-Larsen.

Så kommer der ikke flere

Sidste år valgte kommunen at forlænge kontrakten med de tre nuværende viceværter. Den kommende fjerde skal begynde arbejdet den 1. april.

Artiklen fortsætter under indslaget.

Guldborgsund Kommune er så glade for ordningen med by-viceværter, at de tre ansatte stik imod kontrakt-aftalen er blevet forlænget ind over vinteren. Og by-vicevært Johnny Jensen jubler: - Det er verdens bedste job!

Men ifølge kommunen så kommer der ikke flere byviceværter end de fire.

- Hvis vi skulle udvide ordningen yderligere, skulle vi dele en fremtidig byviceværts-stilling mellem mere end to byer. Det mener vi vil udvande idéen, og så vil der også være rigtigt meget tid, der vil gå på landevejene, og det vil være en forkert brug af ressourcerne, siger Peter Bring-Larsen


Nyhedsoverblik