NFH-træner om ny uddannelse: Det er en kæmpe styrkelse

Den assisterende træner i Nykøbing Falster Håndboldklub hilser den nye uddannelse til sportstalenter velkommen. - Det er en fantastisk nyhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er en fantastisk nyhed.

Sådan lyder det fra Kenneth Sahlholdt, assisterende træner i Nykøbing Falster Håndboldklub, til nyheden om, at Handelgymnasiet Lolland-Falster i Nykøbing fra næste skoleår vil tilbyde unge sportstalenter en skolegang, som tager hensyn til træningstimerne.

quote Mange unge tager på efterskole, begynder i gymnasiet og så ser vi dem ikke mere

Kenneth Sahlholdt, assisterende træner i Nykøbing Falster Håndboldklub

- Vi har problemer med, at de unge forlader håndbold, så vi ikke har nok spillere at arbejde med. Mange unge tager på efterskole, begynder i gymnasiet, og så ser vi dem ikke mere. Og det er lige der, vi skal bruge et par ekstra år på at udvikle på dem, siger han.

Det skal være muligt at kombinere både sport og lektier på uddannelsesstedet, som indtil videre har lavet aftaler med lokale sportsklubber, som Nykøbing FC, brydeklubben Thor, NFH og Team Sydhavsøerne.

Ikke den eneste

Kenneth Sahlholdt forklarer, at han oplever unge, der stopper med sporten, fordi de ikke har haft sommerferie i flere, da træningen kom i vejen. 

quote Med den her ordning, hvor elitespillere møder hinanden, vil de opleve, at de ikke er den eneste i klassen, der har træning, der skal passes ved siden af skolen

Kenneth Sahlholdt, assisterende træner i Nykøbing Falster Håndboldklub

Eller fordi de altid er den eneste i klassen, der ikke kan gå med ud på café eller tage med til fest, fordi de skal tidligt op og træne. 

- Der er mange fravalg for dem hele tiden, siger Kenneth Sahlholdt til TV ØST.

- Med den her ordning, hvor elitespillere møder hinanden, vil de opleve, at de ikke er den eneste i klassen, der har træning, der skal passes ved siden af skolen. Det er en kæmpe styrkelse, at skolen vil tage hensyn, sikre struktur for de unge, og at de unge bliver samlet på tværs. Det er vigtigt for Lolland-Falster at have det her tilbud, så vi kan fastholde flere unge. 


Nyhedsoverblik