Netbutik vil give sjællandske butikker ny salgsplatform - skal styrke lokale fællesskaber

En ny netbutik vil gøre det lettere for de lokale erhvervsdrivende at sælge deres varer på nettet. Det skal styrke det lokale sammenhold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Køb fra sjællandske butikker online, og styrk din egn.

Sådan lyder opfordringen fra Kalundborg Handelsstandsforening, vil samle 200 sjællandske butikker som en ny, lokal handelsplatform med navnet shopsjælland.dk

- Vi vil rigtig gerne samle alle Sjællandske butikker, gårdbutikker, honningavler og lokale produktioner på den her side, siger Anders Baagland.

Shopsjælland.dk er en nonprofit foretning, som ejes af alle dem, der melder sig ind.  Butikkerne kan lægge deres varer op på sitet og sælge dem herigennem - og på den måde blive mere synlige. En nødvendighed for at overleve I den voksende digitale verden med butiksdød, mener Anders Baagland, projektleder for shopsjælland.dk.

Artiklen fortsætter under billedet

Shopsjælland.dk satser på at blive en stor lokal spiller på nettet.
Shopsjælland.dk satser på at blive en stor lokal spiller på nettet. Foto: Line Strand - TV ØST

- Den tid er forbi hvor konkurrencen er by mod by. Konkurrencen er bredere og den kommer et andet sted fra I fremtiden. Så vi skal stå sammen, og derfor er den her platform en unik mulighed for at blive endnu mere synlig og få skabt et meget større fællesskab, end det, som byerne er I dag.

14 medlemmer skal blive til 200

Der er i øjeblikket 14 medlemmer fra erhvervslivet i Sorø. Medlemmer, der stammer fra det oprindelige shopsorø.dk - før Kalundborg Handelsstandsforening tog over for at vokse.

En af dem, der er med i dag, er Steen Mikael Jensen, der ejer seks Punkt 1 forretninger.

- Jeg synes, det er en super gode ide, at alle små forretninger kan komme med på en hjemmeside. En hjemmeside koster mange millioner at lave og holde. Her de kan man gøre det til 200 kroner om måneden Så det er en god idé, mener han.

Punkt 1 I Kalundborg er del af en stor kæde - og har egentlig ikke behov for at være en del af shopsjælland.dk – så hilser han den nye side velkommen. Han vil gerne bakke op om fællesskabet.

- De små byer kan få et netværk, hvor man kan handle noget mere lokalt. Og det er det, det handler om. Helt klart. Det er fremtiden, siger Anders Baagland.


Nyhedsoverblik