Museum skal registrere kulturarven

By- og Overfartsmuseet i Korsør har i 34 år været drevet af en forening - og af Kurt Jacobsen - men hvis det skal forsætte, skal der registreres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kurt Jacobsen er uddannet konservator og har i mange år arbejdet på Nationalmuseet i København. Men i de sidste 34 år har han haft ét sandt hjertebarn – By- og Overfartsmuseet i Korsør.

Museet var Kurt Jacobsen med til at starte i 1982, og han har siden samlet sammen til udstillingerne, der har til huse i det gamle Christian IV Store Magasin på Korsør Havn.

Nu er der dog krav fra Slagelse Kommune om, at man skal til at være mere struktureret på museet, hvis det vil fortsætte med at få sin bevilling på 510.000 kroner.

Der skal registreres

Kommunen har stillet krav til museet, der kun har to ansatte, om at de skal registrere alle museets genstande.

Det giver Kurt Jacobsen dog ikke meget for.

- Vi har hverken tid eller apparatur til det, siger den 69-årige kustode.

Men Troels Christensen (LA), formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget i Slagelse Kommune, mener dog, at det blot er et spørgsmål om at søge hjælp.

- Kommer de og siger til os: ”Vi vil gerne fremtidssikre vores museelle genstande”, så står vi klar, siger Troels Christensen (LA).

Er mere end rigeligt bevilliget

På udvalgsmødet mandag blev det vedtaget, at man fortsat vil lade bevillingen på 510.000 kroner gå til museet, men der skal strammes op fra bestyrelsens side.

Ifølge Troels Christensen (LA), så har museet igennem lang tid allerede fået mere, end hvad de har krav på. De får nemlig mere, end hvad andre lignende foreninger får.

Derfor er det også ret og rimeligt, at de opfylder de krav om registrering, der forventes for så stor en bevilling, lyder det fra udvalgsformanden.

Slagelse-politikeren understreger, at udvalget ikke har en holdning til museets berettigelse eller ej. De vil blot forbeholde sig retten til at sikre den fremtidige kulturarv, hvis de skal betale for den.

I år 2017 står museet til at få skåret betydeligt i bevillingen, hvis de vil fortsætte som forening.


Nyhedsoverblik