Sidste dag på Mørkøv Kræmmermarked

Arrangøren forventer, at der kommer 120.000 mennesker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I 36 år er Mørkøv Kræmmermarked blevet afholdt den sidste weekend i september. Og i år er ingen undtagelse.

Formanden for Mørkøv Kræmmermarked Alex Christensen anslår, at der kommer omkring 120.000 mennesker i løbet af fredag til søndag, som er de tre dage, kræmmermarkedet strækker sig over.

Stor betydning for byen

Kræmmermarkedet består af 320 kræmmere, en masse forlystelser og fem store øltelte med levende musik. Markedet har ry for at være et af Sjællands største og har stor betydning for hele byen.

-  Det betyder alt for byen. Vi har mange frivillige, hvor alle tjener penge. Det betyder, at børnene kan komme på spejderlejr, og der kan blive gjort noget for foreningerne, siger Alex Christensen.

Der er ingen tvivl om, at man støtter et godt formål, hvis man handler på markedet. For alt overskuddet fra kræmmermarkedet går til lejrskoler, årets byfest og andre sociale arrangementer.

Derfor står blandt andet skolebørnene også selv klar ved stadepladserne til at indsamle penge.

Penge til multihus

Men pengene går ikke kun til byens foreninger. For på markedspladsen står byens multihus, som Mørkøv Handels- Håndværker & Borgerforening købte af kommunen sidste år for bare en enkel krone.

- Vi passer selv området og vi bruger mange penge på lys og lyd i multihuset. Så det tjener vi penge ind til, siger Alex Christensen.

Derudover fortæller han, at de er ved at bygge en toiletbygning ved multihuset, der skal være til gavn for alle sociale arrangementer.

Årets kræmmermarked har sidste dag søndag.


Nyhedsoverblik