Mishandlede kat til døde – nu skal han i fængsel

En 34-årig mand fra Næstved er blevet idømt 20 dages ubetinget fængsel for at have sparket en kat så voldsomt, at den måtte aflives.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Retten i Næstved har bestemt, at en 34-årig mand fra Næstved får 20 dages ubetinget fængsel for at mishandle en kat. Maden havde sparket katten så voldsomt, at den måtte aflives på grund af sine kvæstelser.

Det skriver Sjællandske.

En kvinde fandt sin kat liggende i en blodpøl under sofaen, og fandt så ud af, at det var hedes ekskæreste, der havde mishandlet katten.  

I sager om mishandling af dyr, er den normale praksis, at personer får 20 dages betinget fængsel, men fordi den 34-årige allerede er dømt for vold – ikke mod dyr, men mod mennesker – så blev straffen i stedet ubetinget.

Nægter sig skyldig

Ved retten nægtede den 34-årige mand sig skyldig. Han forklarede, at han ikke havde gjort det med vilje, men at der var tale om et uheld.

Han forklarede, at han var stået op natten og gået ud i køkkenet. Her havde katten så angrebet hans fod, og det var han blevet så chokkeret over, at han havde skubbet katten væk, men det skete med så stor kraft, at katten ramte ind i en væg.

Retten købte dog ikke denne forklaring og lagde i stedet vægt på dyrlægens vidneforklaring. Dyrlægen havde sagt, at katten umuligt kunne få så store skader ved at blive skubbet til. Det kræver flere spark.

Ankede straks

Ekskæresten, der ejede katten, vidnede også i retten. Hun forklarede, at hun næste dag havde fundet katten liggende i en blodpøl under sofaen. Katten havde fået så svære skader, at den måtte aflives.

Udover at få 20 dages ubetinget fængsel, så må den 34-årige heller ikke eje, bruge, slagte, passe – i det hele taget have noget med dyr at gøre de næste to år.

Manden ankede på stedet, og han begrundede det med, at han ville frifindes. Derfor tages sagen nu op i Østre Landsret. 


Nyhedsoverblik